Nöje

Anders Öfvergård: Riktigt jävla förbannad på hennes uttalande

Av: 

Christoffer Nilsson

NÖJE

Stormen mot Laila Bagge Wahlgren tilltar.

Anders Öfvergård är fly förbannad efter blogginlägget där hon dömde ut en tiggare.

– Det är det dummaste jag någonsin hört, säger han till Nöjesbladet.

Anders Öfvergård är arg på Bagges uttalande om tiggaren som höll i en mobiltelefon.
Anders Öfvergård är arg på Bagges uttalande om tiggaren som höll i en mobiltelefon.

Laila Bagge Wahlgren gick till attack mot en manlig tiggare på sin blogg.

Orsaken?

Han pratade i mobiltelefon.

– Vem fan har råd med en mobiltelefon om man är hemlös och sitter i och tigger på gatan??? Om man har råd att ha en mobiltelefon så känns det inte direkt trovärdigt att sitta med knäppta händer och be om pengar på sina bara knän med en skylt där det står hemlös! skrev Bagge Wahlgren på sin blogg i tisdags.

Inlägget orsakade en massiv kritikstorm mot tv-profilen.

Blir förbannad

Anders Öfvergård, 45, som levt och arbetat med hemlösa i Kanal 5:s ”Nybyggarna”, är en av dem som rasar över inlägget.

– Jag blir riktigt jävla förbannad på hennes uttalande. Det är det dummaste jag någonsin hört. Hon uttalar sig oansvarsfullt om en person hon inte vet något om, som uppenbarligen har det mycket tuffare än vad hon har, säger Öfvergård.

Som många andra kritiker poängterar han att mobiltelefoner inte är någon som helst indikator på om en person är hemlös eller ej.

– Hur ska de annars kunna bli nådda av socialen eller sina nära och kära? Det skulle vara jävligt nyttigt för henne att följa med mig och bo i ett dygn tillsammans med hemlösa, säger han.

Bad om ursäkt på bloggen

Vännerna Jouka "Pekka" Jokinen, 63, Tarja Jokinen, 52, Mikael Krantz, 46 är alla tre bostadslösa och äger varsin mobiltelefon med kontantkort.

– Får jag en hjärtinfarkt och ligger ensam någonstans behöver jag en mobiltelefon, det är min sista livlina, säger ”Pekka” och anser att tv-profilen ”ser ner på alla hemlösa”.

I ett senare blogginlägg bad Bagge Wahlgren om ursäkt för att ha dömt mannen på gatan för snabbt. Hon skriver att mobilinnehavet inte var den egentliga orsaken till varför hon provocerades.

– Det som jag då blev så provocerad av var att den här mannen innan han tog upp mobiltelefonen agerade på ett sätt och när mobiltelefonen kom fram agerade på ett annat sätt, skriver hon.

Anders Öfvergård:

– Jag blir bara ledsen och beklämd. Han kanske agerade på ett annat sätt för att han just fick veta att han fått en bostad. Laila kan uttala sig om sångtalanger men hon ska hålla sig från att kommentera samhällsfrågor.

Nöjesbladet har sökt Laila Bagge för en kommentar.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

LÄS OCKSÅ

MEN DU VET INGENTING OM DEN HÄR MÄNNISKAN. | Zandra

Publisert: