Skådespelare drabbad av mystisk sjukdom – fick ledas från scenen

1 av 2 | Foto: BBC
Suranne Jones i tv-serien ”Doctor Foster”.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Hon har hyllats av kritikerna för sina roller i flera tv-serier – och nu senast i teateruppsättningen ”Frozen”.

Men de sista fyra föreställningarna gjorde en inhoppare Suranne Jones roll. Nu förklarar stjärnan varför:

”Jag togs av från scenen i torsdags halvvägs in i föreställningen då jag kände mig väldigt yr på scenen”, skriver hon på Instagram.

Suranne Jones, 39, har varit ett av dragplåstren i teateruppsättningen ”Frozen” på West end i London de senaste tolv veckorna, där hon spelar Nancy vars 10-åriga dotter försvinner spårlöst.

Men den brittiska skådespelaren tvingades plötsligt hoppa av på grund av en mystisk sjukdom. På lördagen bad hon fansen om ursäkt i ett inlägg på Instagram. Där förklarade hon också att handlingen i ”Frozen” har påverkat henne starkt.

”Kära ni. Jag är så ledsen att jag inte kunde genomföra de sista fyra föreställningarna. Jag togs av scenen i torsdags halvvägs in i föreställningen då jag kände mig väldigt yr på scenen och min underbara inhoppare Roisin Rae slutförde den”, skriver hon och fortsätter:

”Jag kom tillbaka efter att ha varit sjuk och det var kanske för tidigt... Alla som kan showen vet att det är ett oerhört uttömmande verk och efter tre månader och en sjukdom kunde jag helt enkelt inte avsluta det. Jag hoppades så att jag skulle kunna vara tillbaka ikväll, men min doktor sa att jag inte skulle utsätta mig för det och riskera att bli sjuk igen.”

Suranne Jones skriver vidare att handlingen i ”Frozen” krupit henne under skinnet.

”Den här föreställningen har tagit på mig och ämnet har påverkat djupt. Ni i publiken som sett den säger hur berörda och dränerade ni blir. Jag är säker på att det har bidragit. Vi skådespelare tror alltid att vi kan ta oss igenom det och fortsätta, men ibland kan vi bara inte det.”

Hon avrundar inlägget med att berätta att vila står på schemat framöver, innan hon fortsätter till nästa projekt: tv-serien ”Gentleman Jack”. Suranne Jones är framförallt känd från flertalet tv-serier som ”Coronation street” och ”Doctor Foster”.

Här är de kvinnliga skådespelarna som tjänar mest 01:05

ARTIKELN HANDLAR OM

Teater

Tv-serier