Schollin anmäld för misshandel efter bråket: ”Är befängt”

Både Christina Schollin och Pernilla Wahlgren är polisanmälda

Av: Leo Pettersson, Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Christina Schollin har en infekterad konflikt med en tidigare samarbetspartner.

Nu har kvinnan anmält henne för misshandel.

– Jag förstår inte hur man över huvud taget kan förvränga en situation så, säger Schollin.

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Pernilla Wahlgren.

Christina Schollin, 79, har drivit en butik i gamla stan i 22 år. I butiken har hon sålt presenter, framför allt änglar. Under åren utvecklades butiken till att även erbjuda massage och hudvårdsbehandlingar.

Förra året började Schollin samarbeta med en ny affärspartner.

Enligt Schollin hade hon och den kvinnliga samarbetspartnern ett samarbetsavtal. På bloggen beskriver hon hur partnern gick bakom ryggen på henne och lämnade in handlingar till Riksdagen, som är hyresvärdar, som visade att det handlade om en uthyrning i andrahand. Enligt Schollin ledde det till att hon fick lokalen uppsagd av Riksdagen i mars.

”Då la jag min hand på hennes axel”

Efter detta ska Schollin ha besökt lokalen för att reda ut situationen med kvinnan. Hon beskriver själv hur hon var upprörd.

– Jag sa att vi måste prata. Hon sa att hon inte hade tid. Hon ville inte lyssna. Då la jag min hand på hennes axel för att hon skulle förstå att det var allvar, säger Christina Schollin.

Både Christina Schollin och hennes dotter Pernilla Wahlgren har skrivit om det infekterade bråket i sociala medier. Över telefon berättar de båda hur de försökt komma i kontakt med kvinnan men uppger att hon varit onåbar.

Både Christina och Pernilla anmälda

Enligt Expressen är Christina Schollin polisanmäld för misshandel och Pernilla Wahlgren för olaga hot och övergrepp i rättssak. Enligt Schollin är det situationen där hon lagt en hand på kvinnans axel som kvinnan tolkat som misshandel.

– Detta är så befängt. Det är så utanför alla normer och allt. Jag förstår inte hur man över huvud taget kan förvränga en situation så. Det är omoraliskt och oetiskt.

Pernilla Wahlgren står bakom sin mamma och tillbakavisar anklagelserna.

– Det finns ingen som helst sanning i de här polisanmälningarna. Det här är människor som handlar i affekt. Jag har aldrig hotat och min mamma har aldrig misshandlat.

Schollin tror inte att anmälningarna kommer att leda till rättegång och uppger själv att hon inte blivit förhörd och inte tänker vidta rättsliga åtgärder.

Anmälan om förtal

Aftonbladet har sökt samarbetspartnern men utan framgång.

På sociala medier skriver hon att hon har blivit uthängd på felaktiga grunder och att en polisanmälan var nödvändig för att få upprättelse. Den anmälan handlar dock om förtal.

”En gemensam överenskommelse”

Enligt riksdagsförvaltningen blev Christina Schollin av med hyreskontraktet efter en gemensam överenskommelse.

– Det har träffats en överenskommelse om att man skulle upphöra hyresavtalet i förtid, alltså en gemensam överenskommelse helt enkelt, säger Sven Kullberg, pressekreterare på Riksdagsförvaltningen.

Hade det kommit till er kännedom att lokalen hyrts ut i andrahand?

– Vi går inte in på vad som ligger bakom. Det här var en gemensam överenskommelse. I och med det, för vår del är saken utagerad. Vi har löst det här i samförstånd genom att vi tillsammans har skrivit på den här överenskommelsen.

Sven Kullberg kan inte gå in på vilken part som tog initiativet till överenskommelsen. Han bekräftar att Schollins samarbetspartner nu hyr lokalen. Däremot kan han inte gå in på detaljerna till hur hon fick avtalet.

Känner ni till att det finns en konflikt?

– Jag har ju sett medieuppgifter men det är inte vår sak, säger Sven Kullberg.

Schollin” Hjälper inte mot byråkratin”

Christina Schollin håller inte med om Riksdagens beskrivning av hur avtalet sades upp.

– Det kan jag säga att det var inte en gemensam överenskommelse. Jag blev tvingad till att skriva under för att annars hade det blivit en långdragen process. Jag ville absolut inte bli uppsagd. Så jag fick mer eller mindre en chock när jag förstod att jag inte skulle få ha kvar min butik.

Hon säger att hon försökte överklaga, men hennes ekonomiska rådgivare sa till henne att det var lönlöst.

– Jag känner mig orättfärdigt behandlad, men det hjälper inte mot byråkratin, säger Schollin.

Egentligen vill hon lägga hela historien bakom sig.

Det finns hos Schollin inga tankar alls på att gå vidare juridiskt. Hon vill också att hatet mot hennes före detta samarbetspartner ska upphöra.

– Jag tycker väldigt synd om henne, att hon försatt sig själv i den här situationen och ska behöva utstå allt negativt som skrivs om henne. Jag hade velat att hon skulle slippa allt det här.

Diskutera artikeln och följ Nöjesbladets Facebooksida för ett intressantare facebookflöde här

LÄS OCKSÅ: Tramsfrans om anmälan – ”Kändisvärlden är upp och ner”

Publicerad:

LÄS VIDARE