Tom Pettys dotter fina hyllning till sin pappa: ’Älskar dig, min ängel’

NÖJE

Tom Petty, 66, hittades livlös i sin lägenhet.

På tisdagsmorgonen, svensk tid, dog han fridfullt omgiven av familjen.

Timmar innan sin död hedrade dottern Tom Pettys minne i flera känslosamma inlägg på Instagram.

Foto: AP
AnnaKim Violette hyllar sin pappa Tom Petty.

AnnaKim Violette, 35, minns Tom Petty i en rad Instagraminlägg, som hon publicerade medan hon vakade över sin pappas sjukbädd under måndagen – en dag som hon beskriver som ”den längsta i sitt liv” i ett av inläggen.

Bilderna bjuder in följarna att ta del av hennes privata stunder och minnen med sin rockstjärnepappa.

Ett av de första inläggen föreställer en bild på Tom Petty och AnnaKim Violette med texten: ”Vi är alla en spegel av gudomlig kärlek”.

I flera andra inlägg summerar hon sin kärlek för sin pappa med: ”Jag älskar dig, min ängel”.

Hon delar även med sig av en bild från sjukhuset.

AnnaKim Violette, som är den yngsta av Tom Pettys två barn, beskriver även hur pappan lät sy upp en jacka som matchade hans egen scenklädsel när hon var liten.

”Den här jackan passar mig fortfarande. När jag fick samtalet att komma till sjukhuset tog jag med mig jackan och jag bär den fortfarande”, skriver hon i ett av inläggen.

Hon avslöjar även att bandmedlemmarna i The Heartbreakers gjorde familjen sällskap på sjukhuset timmar efter att Tom Petty lagts in på UCLA Medical Center.

”Bandet är här med pappa. Finaste coolaste människorna. Vi är ett”, skriver hon.

Tom Petty somnade in klockan 20.40, lokal tid, på måndagen. Strax efter publicerade AnnaKim Violette en bild på en ung Tom Petty framför en Tom Petty & The Heartbreakers-bakgrund.

”RIP”, skriver hon följt av ett hjärta.

Petty inledde karriären i mitten av 1970-talet. Tillsammans med sitt band, Heartbreakers, gav han ut hits som ”American girl”, ”Free falling”, ”Breakdown”,  ”Refugee” och ”Listen to my heart”.

Parallellt med Heatrbreakers jobbade han också som soloartist och bildade på 1980-talet supergruppen Travelling Wilburys. Förutom han och Dylan ingick också George HarrisonJeff Lynne och Roy Orbison.

Hans sista turné hade pågått i sex månader. Totalt genomförde 53 spelningar i 24 delstater.

Inför det sista giget syntes han och bandmedlemmarna på Instagram, där han log mot kameran med en öl i handen.

TMZ rapporterade på måndagskvällen, svensk tid, att Petty hittats livlös i sitt hem i Malibu i Kalifornien på söndagskvällen.

Han fördes till ett sjukhus i Santa Monica där undersökningar visade att han var hjärndöd. Det beslutades då – efter tidigare instruktioner från Petty – att inga återupplivningsförsök skulle vidtas.

Tom Petty blev 66 år.

Här är Tom Pettys största hits 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM

Tom Petty