Samir Badran

Samir Badran om hur kändisskapet förstörde hans liv

”Fick jättemycket hat”

Av: 

Stina Dahlgren

NÖJE

Livet i rampljuset passade inte Samir Badran.

Nu har han dragit sig tillbaka och är lyckligare än någonsin.

– Den skiten man får stå ut med, det finns inte mycket positivt med att vara kändis, säger han.

För ett år sedan meddelade Samir Badran, 31, att han byter karriär. Han gick från artist till mäklarstudent och flyttade från Stockholm till Linköping.

När Aftonbladet når honom har han precis firat sin födelsedag med bland annat fästmön Julia Sundquist, 24, och sin gamla artistkollega Viktor Frisk, 26. Att dra sig tillbaka från offentligheten och börja studera till mäklare säger Samir Badran är det bästa beslutet han tagit i hela sitt liv.

– Jag gillar inte att vara offentlig. Nu är jag ju det ändå och jag gör den här intervjun, men jag gillar inte att vara känd. Det är vidrigt och det förstörde mitt liv helt ärligt. Jag vill ändå säga det.

När det var som värst fick han ta emot hot och hat dagligen på sina sociala medier.

– Gjorde man något fel så blev man halshuggen och blev kallad för äckel och fick jättemycket hat, säger Samir Badran.

Samir Badran.

Får mindre hat idag

Han säger att han mognat mycket de senaste åren. Idag har han en helt annan syn på vad som är viktigt i livet.

– Jag förstår inte vad folk söker i kändisskap och varför ungdomar vill in i den världen och bli kända. Den skiten man får stå ut med, det finns inte mycket positivt med att vara kändis, säger Samir Badran.

Sedan han drog sig tillbaka har han fått betydligt mindre hat på sociala medier än vad han fick tidigare.

– Den som står i rampljuset får ju mest hat och det är där folk letar fel. Jag har inte det fokuset på mig längre och jag lever som en vanlig människa nu. De som följer mig gör det för att de gillar mig, säger han.

Samir och Viktor på Skansen 2018.

Samir Badran om utbrändheten

För några år sedan gick Samir Badran in i väggen. Trots att han idag studerar mer än hundra procent mår han bättre än på länge.

– Att plugga är inte samma sak. Det har varit jävligt tufft såklart och jag har känt av utbrändheten flera gånger, men när jag känner att det är för mycket försöker jag pausa i några dagar. Jag bestämmer själv när jag ska plugga och jag har ingen press på mig utifrån på det sättet som jag hade förr.

Till hösten är han klar med sina mäklarstudier. Redan nu har han lyckats få anställning på en fastighetsbyrå i Stockholm.

– Jag har allt klart redan, jag är så jävla glad, säger Samir Badran.

Julia Sundquist om bröllopet

För ett år sedan friade han till sin flickvän Julia Sundquist. Tanken var att de skulle ha gift sig snart, men som det ser ut nu kommer de att skjuta upp bröllopet. Julia Sundquist berättar att det är pandemin som ställt till det för dem.

– Planen var att vi skulle gifta oss 2022, men nu så håller vi det lite öppet för att vi vill ha ett större bröllop så man kan bjuda alla man vill. Nu börjar ju folk vaccinera sig men det känns ändå lite längre bort just nu. Det kanske blir 2023 till och med. Vi vill att det helt ska ha lugnat sig med corona först, säger hon.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!


Publisert:

LÄS VIDARE

De var otrogna – fångades på bild

ÄMNEN I ARTIKELN

Samir Badran

Viktor Frisk

Sociala medier

Kändis