Jakob Hellman om missen i ”Så mycket bättre”: ”Jag ville bara åka hem”

Därför avbröt artisten sin tolkning av ”Gabriellas sång”

Jakob Hellman sjunger bara några sekunder av sin tolkning av Helen Sjöholms ”Gabriellas sång” innan han avbryter.

Nu berättar artisten om känslorna efteråt.

– Jag ville bara åka hem. Den kvällen var en rutten kväll, säger han till Aftonbladet.

Jakob Hellman, 55, samlar sig efter avbrottet i ”Så mycket bättre”. Efter pepp från de andra artisterna runt bordet provar han att sjunga ”Gabriellas sång” igen, och tar sig igenom låten.

När Aftonbladet når Jakob Hellman på telefon på Mallorca där han bor med sin familj berättar han om vad som fick honom att avbryta.

– Det gick jättebra på repetitionerna, men sedan kändes det som att det inte tog skruv riktigt och då kunde jag inte fortsätta.

Jakob Hellman avbryter ”Gabriellas sång” efter bara några sekunder.
Jakob Hellman avbryter ”Gabriellas sång” efter bara några sekunder.

”Rutten kväll”

Artisten säger att det var en ”jättejobbig dag”, även efter att han sjungit klart låten.

– Jag började ju om och sjöng låten, men jag tycker inte att det gick speciellt bra då heller, så jag försökte hålla tungan rätt i mun, men jag vet inte. Jag var inte riktigt nöjd. Jag ville bara åka hem. Den kvällen var en rutten kväll. Jag var väldigt osäker på vad jag hade levererat och kände att jag inte riktigt kunde lita på mig själv. Jag är så stolt över mig själv att jag kom tillbaka till nästa avsnitt.

Vad fick dig att stanna kvar?

– Jag är sådan. Jag är en plikttrogen människa. Att åka därifrån är en väldigt radikal grej att göra, det har väl ingen annan gjort. Jag såg det inte som ett rimligt alternativ egentligen, det bara kändes som att jag ville det.

Jakob Hellman i ”Så mycket bättre”.
Jakob Hellman i ”Så mycket bättre”.

”Kommer inte sluta”

Jakob Hellman, som sammanfattar ”Så mycket bättre”-upplevelsen som ”verkligt upp och ner”, säger att Helen Sjöholm är lite av en idol för honom, och han såg ”Kristina från Duvemåla” både på premiären för 25 år sedan, och dagen efter.

”Gabriellas sång” var därför den låten han hade hoppats på mest att kunna sjunga på ett bra sätt.

– Men det finns många fler chanser att sjunga den och det finns ju också inspelat. Jag kommer inte att sluta sjunga den. Jag tror att jag kommer att ha med den när vi är ute och spelar. Om någon vill höra den.

”Så mycket bättre” sänds lördagar 20:00 i TV4 och på TV4 Play.

Jakob Hellman i ”Så mycket bättre”.
Jakob Hellman i ”Så mycket bättre”.
Publisert:

LÄS VIDARE