Ulf Lundell ställer in sommarturnén

”Det är inte rimligt eller ansvarsfullt”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Coronakrisen tvingar Ulf Lundell att ställa in hela sommarturnén.

– En 70+-man som jag på hotell i Stockholm, på gator och torg, i replokaler, ute i Sverige, det är inte rimligt eller ansvarsfullt, säger han i ett pressmeddelande.

Han skulle ha spelat på 16 platser runt om i Sverige i juni, juli och augusti. Men nu tvingas Ulf Lundell, 70, att ställa in hela sin sommarturné på grund av coronapandemin.

I ett pressmeddelande som publicerats i flera av konserternas evenemang på Facebook meddelas att spelningarna ställs in på grund av regeringens beslut angående folksamlingar.

– Man hoppas dag för dag trots att man inser att det nog är kört, man hoppas och gör scenarier, men en 70+-man som jag på hotell i Stockholm, på gator och torg, i replokaler, ute i Sverige, det är inte rimligt eller ansvarsfullt, säger Ulf Lundell i pressmeddelandet.

Lundell passar också på att skicka en hälsning till de som sliter i sjukvården på grund av coronaviruset.

– Kanske kan jag komma på något annat sätt att leverera. Live är live, men just nu inte särskilt live. Man får fundera. Jag skickar mina hälsningar till alla trogna fans, till alla som sliter i sjukvården, till andra 70+-folk i karantänerna. Vi rör på oss men vi håller avstånd och är kärvänliga. Det här är som ett krigsutbrott, men vi ska, som W Churchill menade och sa, aldrig underskatta en kris, vi ska göra det bästa av det hela. Allt neråt ska vändas uppåt i lärdomar, säger han i pressmeddelandet.

Foto: PETER WIXTRÖM

PODD Därför slår coronaviruset hårt mot äldrevården

En central del av den svenska coronastrategin handlade om att skydda de sköra och de äldre. Trots det har smittan tagit sig in på många äldreboenden. I det här avsnittet diskuterar vi vad som gick snett, om situationen ser likadan ut i närliggande länder och vad vi hade kunnat göra annorlunda.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN