SVT-stjärnorna inför nya säsongen: ”Det här blir det sista”

Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt stänger dörren för mer ”Vår tid är nu”

Tre säsonger och en julspecial – sen är det nog.

Stjärnorna i ”Vår tid är nu” stänger nu dörren för fler avsnitt av SVT-succén.

– Det här blir det sista jag gör som Kalle i alla fall, säger Charlie Gustafsson.

Vår tid är nu” har varit en supersuccé för SVT med över två miljoner tittare per avsnitt. I slutet av oktober har den tredje säsongen premiär. Då utspelar sig serien 1968 och seriens huvudrollsinnehavare Hedda Stiernstedt, 31, och Charlie Gustafsson, 27, spelar karaktärer som hunnit fylla 47.

I maj stod det klart att serien också lever vidare ännu ett år i form av en fyra episoder lång julspecial som har spelats in under sommaren och kommer att sändas julen 2020. Då hoppar Stiernstedts och Gustafssons karaktärer, kärleksparet Nina och Kalle, tillbaka i tiden till 1951 och tittarna får veta vad som utspelade sig mellan den första och andra säsongen i serien.

”Inte fortsätta i all evighet”

Men sen är det slut. När Nöjesbladet träffar det populära tv-paret under SVT:s höstpresentation stänger båda dörren för fler avsnitt av ”Vår tid är nu”.

– Inte för min del, säger Charlie Gustafsson.

– Jag känner att jag har stängt, verkligen. Det här blir det sista som jag gör med Kalle i alla fall.

Han får direkt medhåll av Hedda Stiernstedt:

– Detsamma. Vi får bara hoppas att folk fortsätter att tycka om serien så mycket som de har gjort och vara ödmjuk inför att vi inte kan styra det. Det vi kan göra är att inte fortsätta i all evighet så att folk blir trötta på oss.

En pusselbit som saknats

Det var inte ens självklart att tacka ja till att göra julspecialen efter att de avslutat inspelningen av de avsnitt som kommer sändas i höst. När SVT ställde frågan ringde de till varandra för att diskutera.

– Absolut, vi pratade med varandra allihop, säger Charlie Gustafsson.

– Vi knyter ihop säcken ganska duktigt i slutet på trean. Det finns inte så mycket mer att berätta. Men just den här pusselbiten har saknats lite för tittarna har vi förstått. Det finns en historia där, en bit av Ninas liv. Hur kunde hon lämna sin man och skilja sig? Nej, det var inte självklart, men just det här känns väldigt kul och formen känns rolig, säger Hedda Stiernstedt.

Den tredje säsongen av ”Vår tid är nu” har premiär på SVT måndag 28 oktober. Julspecialen kommer att sändas under julen 2020.

Publisert:

LÄS VIDARE