Så många har sett dokumentären om Josefin Nilsson

SVT: ”Vi är överväldigade”

avLinn Elmervik

Den har inte ens sänts i tablå-tv än – men är den mest omtalade dokumentären i landet just nu.

Över 900 000 tittare har sett ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är”.

”Vi är överväldigade över de exceptionella siffrorna”, skriver Emelie Persson, projektledare K Special i ett mejl till Nöjesbladet.

K Special-dokumentären om Josefin Nilssons liv och kamp mot ex-pojkvännens psykiska och fysiska misshandel har berört människor över hela Sverige.

”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” släpptes på SVT Play för en vecka sedan och totalt hade 921 000 tittare sett programmet, som visas i SVT2 på fredagskvällen.

Det är ovanligt höga siffror för en dokumentär på SVT. Dokumentären ”En film om Jörn Donner” sågs endast av 20 760 under första veckan och programmet om kvinnliga komikers historia ”Blott Sverige svenska komedienner har” sågs av 28 951 personer under samma period.

Foto: SARA RINGSTRÖM
Josefin Nilsson.

Första avsnittet av dokumentären ”Leaving Neverland” om Michael Jackson sågs av 642 028 personer första veckan.

SVT: Det är fantastiskt

”Vi är överväldigade över de exceptionella siffrorna. Av 60-minutersformat är det endast ”Vår tid är nu” avsnitt ett som haft en större publik på SVT Play de senaste fyra åren. Det är fantastiskt!”, skriver Emelie Persson, projektledare K Special i ett mejl till Nöjesbladet.

Hon fortsätter:

”Det tyder på att Josefin Nilsson var och är en enormt folkkär artist. Och tyvärr har det också visat att det finns ett uppdämt behov av att prata om våld i nära relationer. Att kultur är viktigt på riktigt har vi verkligen fått ett kvitto på”.

”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” sänds på SVT2 klockan 20.00 i kväll och finns att se på SVT Play.

ARTIKELN HANDLAR OM