Efter kokainavslöjandet – nu tänker ”Paow” om

”Vet ju om att det är ett problem”

avAlex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

”Paow” har tidigare pratat om hur hon romantiserar kokain och ser det som en framgångsdrog.

Men nu har hon börjat tänka om.

– Tidigare har jag inte riktigt sett nån form av problematik kring kokain, säger hon till Nöjesbladet.

Paulina ”Paow” Danielsson hade bjudits in för att prata om kokain i torsdagskvällens avsnitt av ”SVT opinion live”.

I en längre intervju med Nöjesbladet har influencern tidigare pratat om hur hon romantiserar kokain och ser det som en framgångsdrog samt att merparten inom nöjesbranschen knarkar.

– Jag vill vara ärlig om det, för då blir det ändå inte ett missbruk. Förstår du? Om jag säger att merparten knarkar ibland, för det gör de flesta, och ska sitta och säga att jag inte gör det så skulle jag ljuga – och jag hatar att ljuga, sa hon då.

”Skjutningar i Sverige”

I SVT-programmet berättar hon att den romantiska bilden byggs upp i filmer där framgångsrika, positiva och glada människor tar drogen.

Men verkligheten ser desto mörkare ut. Erik Leijonmarck, generalsekreterare för ECAD, European cities against drugs, förklarar att även om drogen förknippas med lyx och fest måste man även tänka på hur den tillverkas.

– Man häller bensin över kokabuskar som man har bränt ner regnskog för att ge plats för. Sen häller man ut bensinen för att laka ur kokat som sedan rinner ut i vattendragen i Amazonas, säger han i ”SVT opinion live”.

Foto: SVT
Paulina ”Paow” Danielsson.

”Ingen lattjolajban-drog”

Lena Larsson, medlem i organisationen Anhöriga mot droger, tycker att ”Paow” borde tänka om hur hon pratar om drogen med tanke på sin makt som influencer.

– Du sänder ut ett budskap till folk som inte tror att det är så himla farligt, fast det är det. Det här är ingen lattjolajban-drog på något sätt. Börja med och lägga om din stil och tala inte om det i positiva former, för det är inget positivt, säger hon.

”Paow” säger att hon är medveten om att det är ett problem och att ett sätt är att prata och vara ärlig om hur det ser ut.

– Jag har inte tänkt på att jag bidrar till att någon annan börjar ta kokain bara för att jag sagt att jag gör det på nån efterfest. Det är så många i den här världen och den här branschen som gör det och hycklar om det, ljuger om det. Jag är trött på det. Jag är trött på pk-Sverige. Därför vill jag äntligen vara ärlig om det, svarar ”Paow”.

”Ska tänka om”

Lena Larsson betonar vikten av ”Paows” roll som förebild bland unga och säger att hon måste göra nånting nu.

– Jag lovar att jag ska tänka om, svarar ”Paow”.

När Nöjesbladet når ”Paow” efter programmet säger hon att hon först kände sig osäker till att medverka, men att hon sedan tyckte att det var ett viktigt ämne att prata om.

– Dels får jag insikt i det själv och vad jag gör och håller på med. För mig var det nästan lite rehabilitering. Tidigare har jag inte riktigt sett nån form av problematik kring kokain.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM