Ilska efter beslut om att rockstjärnas kista ska grävas upp

Av: 

TT

Barnen till den avlidne franske rockstjärnan Johnny Hallyday reagerar med bestörtning på nyheten om att pappans kista ska grävas upp, skriver Le Figaro.

Radiokanalen RTL rapporterade i slutet av veckan att Hallydays kista ska grävas upp i samband med att graven ersätts med ett två meter högt gravvalv på samma plats på Lorientkyrkogården på ön Saint-Barthélemy i Karibien.

Beslutet har fattats av hans familj, enligt RTL:S källor. En person som står nära Hallydays änka Laeticia Hallyday säger att rockstjärnan uttryckte önskemål om att begravas i ett gravvalv.

De lokala myndigheterna på ön bekräftar att en ansökan hanteras. Men nu säger barnen att de inte har informerats, utan tvärtom nåddes av nyheten genom pressen.

Svensk koloni i 94 år

– Laura är väldigt chockad, säger dottern Laura Smets juridiska ombud.David har inte informerats, tillägger sonen David Hallydays advokat.

Gravar från tiden när Saint-Barthélemy var en svensk koloni (1784-1878) måste flyttas för att göra plats åt Hallydays gravvalv, skriver Le Figaro.

Publisert:

LÄS VIDARE