Supermodellen Bar Refaeli dömd för skattebrott

Mamman får fängelse • Tvingas böta miljoner

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Bar Refaeli.
Foto: Thibault Camus / AP
Bar Refaeli.

Bar Refaeli döms för skattebrott.

Supermodellen ska avtjäna samhällstjänst i nio månader medan hennes mamma får fängelse i 16 månader, skriver The Guardian.

En israelisk domstol har sagt sitt. En av världens mest kända modeller, Bar Refaeli, 35, och hennes mamma Tzipi Refaeli, döms för skattebrott, skriver The Guardian.

Supermodellen, som även programledde Eurovision Song Contest 2019, döms till nio månaders samhällstjänst. Men mamman slipper inte fängelse utan får avtjäna ett 16 månaders långt fängelsestraff.

Tvingas betala tillbaka miljontals kronor

Rättegången har varit långdragen och Bar Refaeli menar på att hon skulle varit befriad från att betala skatt i Israel då hon levde tillsammans med hennes dåvarande pojkvän Leonardo DiCaprio, 45, i USA. Men detta köpte inte den israeliska domstolen och anklagade henne för att tillhandahålla felaktig skatteinformation.

Foto: Joel Ryan / AP
Bar Refaeli och Leonardo DiCaprio 2010.

Mor och dotter erkände att de inte har betalat skatt på inkomster närmare 89 miljoner svenska kronor. Nu tvingas de betala tillbaka flera miljoner i skatt till staten som de inte betalat samt en böter på cirka 13,5 miljoner svenska kronor.

Mamman hjälpte till att fiffla med hyreskontrakt

Bar Refaelis mamma var också hennes agent. Enligt tidningen har hon tecknat hyresavtal för sin dotter under namn på andra familjemedlemmar för att hjälpa henne att undvika att betala skatt.

De döms för att inte ha rapporterat sina inkomster, inte betala skatt samt hjälpa någon hjälpa någon annan att undvika att betala skatt.

Foto: Oded Balilty / TT NYHETSBYRÅN
Bar Refaeli i rätten i Tel Aviv, Israel, under måndagen.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN