Efter tittarnas vädjan: Christian Lundgren vill in i huset

avAlex Hartelius/Meter

Publicerad:
Uppdaterad:

På sociala medier är det flera personer som vill se Christian Lundgren göra comeback i ”Big brother”. 

Dokusåpaprofilen säger nu själv att han gärna vill in i huset igen. 

– Det vore en ära och en dröm att få gå in igen. Det var så jävla kul sist och jag skulle väldigt gärna göra om det, säger han. 

På Facebook pågår just nu en omröstning om vilka tidigare deltagare man vill se i ”Big brother” igen. Christian Lundgren, som medverkade 2011, är en av dem som fått flera röster. 

”Tror ingen av de gamle ställer upp igen pga ålder och barn m.m", skriver en person. 

”Jag hoppar in imorrn om de behövs”, svarar då Christian Lundgren. 

Christian Lundgren tycker det är kul att så många vill se honom i programmet igen och att det förmodligen är ett resultat av att han gjorde ett bra jobb när han medverkade 2011. 

– De tycker väl att jag är ganska äkta och såg hur bra jag trivdes där. De vet väl att jag skulle ha sjukt kul och att det skulle smitta av sig på de andra deltagarna, säger han. 

Du ställer dig inte alls främmande till att delta igen?

– Absolut inte. Det vore en ära och en dröm att få gå in igen. Det var så jävla kul sist och jag skulle väldigt gärna göra om det.

Foto: Privat
Christian Lundgren framför en tavla.

”Jag är en sån ninja”

Christian Lundgren säger att han är en person som gillar att göra "sjuka grejer". När han var med i ”Big brother” vann han en tävling och belönades med en tatuering. Med en betänketid på fem minuter skulle han göra sin allra första tatuering. Det resulterade i en krona på skulderbladet med födelsenumret 1986. 

– Att göra sin första tatuering i tv är ganska sjukt, tycker jag.

De galna upptågen har fortsatt utanför huset. Tre gånger har han gått in i en butik, tagit på sig arbetsuniform och låtsats jobba där. Resultatet har han sedan lagt upp på Youtube. 

– Jag är en sån ninja så de hinner typ inte se mig därinne. Jag försöker undvika personalen. 

Men en gång blev han ertappad av en i personalen, som såg att han inte hade en personaltelefon på sig. Han blev då ombedd att gå in på kontoret och hämta en.

– Då började jag tänka ”shit, jag kan inte börja gå runt på kontoret”. Det är en sak att vara framme i butiken och skoja lite, men gå in där bak och greja är inte bra. Då lämnade jag butiken, sa ”okej, jag löser det” och sen smet jag.

Foto: Privat
Christian Lundgren medverkade i ”Big brother” 2011.

”Blev värsta världskriget”

Christian Lundgren har full koll på årets ”Big brother”. Han tycker att stämningen är hårdare än när han medverkade och att deltagarna har tydligare grupperingar. 

– De snackar mycket skit om varandra och blir arga för småsaker. Jag hade skrattat ihjäl mig om jag varit därinne. Det var någon dag de bråkade om en charkbricka och det blev värsta världskriget. Jag tycker det är skitroligt hur folk egentligen är, för i huset kommer de rätta sidorna fram. Man kan inte hålla en fasad i 100 dagar, det är helt omöjligt.

Han tycker även att deltagarna är respektlösa när de ska sova om nätterna. 

– De håller på och tjattrar. Då hade jag blivit helt galen.

När man ska sova så sover man?

– Ja, det tycker jag att man ska hålla.

Var det så när du medverkade?

– Ja, förutom jag och Rodney. Vi brukade reta folk ibland och leka nattvakter, ställa oss bredvid deras sängar och säga att vi skulle vakta dem för att de skulle få en god natts sömn.

Foto: Privat
Tatueringen som Christian Lundgren gjorde i ”Big brother” 2011.

”Han är lite jobbig”

Christian Lundgren har inte vågat kontakta TV4 om sina önskemål, men tror att de redan vet att han skulle vilja komma tillbaka. 

– Jag tror att de vill ha in nya som inte varit med i Big brother tidigare. 

Oavsett så fortsätter han att kolla på programmet. Till en början hade han Patrik ”Patzy” Svensson som en favorit.

– Men nu tycker jag typ att han är lite jobbig. Jag tycker om borgmästaren Alex.

Varför det?

– Jag tycker han är snäll, trevlig, håller låda och säger att han bor där för att han har bott i Farsta och kallar sig själv för borgmästare. Jag gillar hans kaxighet med charm.

Du är också från Farsta eller hur?

– Stämmer.

Då blir du också borgmästare om du kommer in?

– Haha, exakt! Jag skulle säga till Alex: ”Jag kommer också härifrån, så nu får vi ta en borgmästarröstning om vem som får bestämma”.

Hur tror du han hade reagerat?

– Han hade blivit stött, tror jag. Han verkade bli kränkt när Martin sa att han var nya borgmästaren. Det gillade Alex inte. Men jag tror inte han hade blivit lika sur om jag hade gjort det. Jag hade gjort det med glimten i ögat.

”Big brother” sänds tisdag till söndag 19.00 och måndagar 21.00 på Sjuan, TV4 Play och Cmore. Det sänds även dygnet runt på Cmore.

”Big brother Inifrån” är ett samarbete mellan Aftonbladet och Meter/TV4, läs mer om det här.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4