Gunilla Persson: Fira nationaldagen med AFS

Hollywoodfrun i partiets reklamvideo: ”EU ska hålla sina tassar borta” ● Slår tillbaka: ”Jag är inte högerextremist”

Uppdaterad 2024-06-17 | Publicerad 2024-06-03

Alternativ för Sverige släppte en video där Gunilla Persson medverkar.

Nu backar Hollywoodfrun och säger att hon ”inte är någon högerextremist”.

– Jag ska stämma skitlusen av denna person, säger Gunilla till Aftonbladet.

– För nu på torsdag 6 juni är det Sveriges nationaldag, då firar vi vår frihet och vårt land som ingen kan ta ifrån oss, säger hon och fortsätter:

– EU ska hålla sina tassar borta. Om du har samma åsikt som jag tycker jag du ska fira tillsammans med Gustav Kasselstrand och AFS i Stockholm.

När Aftonbladet möter Gunilla Persson under rättegången mellan henne och Stoppa pressarna känner hon inte till klippet utan får se det från Aftonbladets reporters mobiltelefon och tar genast avstånd.

– Jag står inte bakom dessa åsikter, jag är inte någon högerextremist säger hon.

Persson berättar att hon gjort en hälsning för videohälsningstjänsten Memmo och att hon aldrig hört talas om Gustav Kasselstrand.

– Jag skulle få 4 000 kronor, vilket är högre än en vanlig hälsning. Jag vill inte berätta vad de kostar men det är lätt att ta reda på. Det är mycket mindre. Han sa ”säg det här så får du 4 000 kronor. Jag hade bråttom och skulle i väg någonstans. Det var en sån express-Memmo så man var tvungen att göra den på en gång. Så jag gjorde det.

Mark Safaryan och Gunilla Persson.

”Jag kommer att stämma skitlusen av denna person”

Vad tänker du om att den används i en valrörelse för Alternativ för Sverige?

– Jag vet inte vad ska jag säga Mark?, säger Gunilla och vänder sig mot sin advokat Mark Safaryan.

– Jag visste inte vad det var för parti jag vet inte vad de gör.

Känner du dig lurad?

– Jag har inte haft tid att reflektera över det.

Efter intervjun säger Gunilla Persson att hon planerar att stämma Gustav Kasselstrand.

– Mark Safaryan kommer nu stämma dessa personer på det högerextremistiska partiet, vad heter det?

Alternativ för Sverige.

– Jag har tagit reda på vem som äger rättigheterna till video. Det är jag och Memmo och beställaren som bokat har ingen som helst rättighet att använda det. Bara till icke-kommersiellt bruk. De kan inte använda det i en röstkampanj. det är olagligt. Jag kommer att stämma skitlusen av denna person som sätter ut den reklamen med mig som inte ens visste vad partiet stod för.

Gunilla Persson i AFS video

Glenn Hysén och Victoria Silvstedt uppges ha lurats

I april medverkade Glenn Hysén, 64, i en video för partiet, något han sedan berättat att han blev lurad till genom videohälsningstjänsten Memmo, där även Gunilla Persson säljer förinspelade videoklipp och videosamtal.

– Jag är naiv och dum och tror att alla människor är goa och trevliga, sa Hysén då.

I maj råkade sedan Victoria Silvstedt, 49, ut för samma sak.

”Ni bokade en Memmo av mig och låtsades vara ett band. Inte någon som bränner flaggor!” skrev hon då i kommentarsfältet till partiets video.

Gustav Kasselstrand bränner en EU-flagga på första maj 2024.

Kasselstrand: Vi har en överenskommelse med Gunilla

Aftonbladet har varit i kontakt med AFS-ledaren Gustav Kasselstrand som inte vill gå in på huruvida man betalat för en Memmo.

– Vi vill inte göra reklam för olika företag eller aktörer utan jag kan bara konstatera att vi har en överenskommelse med Gunilla Persson. Mellan mig och henne och hon har fått att göra den här filmen.

Har hon stöttat er på något sätt tidigare?

– Det är nästan första gången vi har kontakten med henne, men förhoppningsvis inte den sista.

Kasselstrand tror att Gunilla Persson vetat vad hon spelat in en hälsning till.

– Ja jag står fast vid det jag alltid har sagt. De här kändisarna vet absolut att de har gjort en film för Alternativ för Sverige. Och sen backar de när media drar i gång sitt drev.

– Nu är det väldigt tydligt här i filmen från Gunilla att det handlar om politik. Alltså att EU ska hålla sina tassar borta.

Efter utspelet om att Persson planerar att stämma Gustav Kasselstrand säger AFS-ledaren:

”Hon medger ju själv att hon inte blivit lurad och att vi hade en överenskommelse med varandra där hon gör filmen och vi betalar en summa som motprestation. Så fungerar reklam”, skriver han i ett sms och fortsätter:

”Självklart visste hon att det var en politisk film, och att den skulle användas offentligt. Det stod i mitt önskemål. Det framgår tydligt när hon säger att: ”EU ska hålla sina tassar borta” och att man ska gå och lyssna på oss på nationaldagen. Knappast en privat filmhälsning”.

ANNONS