Johnny Depp säljer mörkt självporträtt: ”Femte året av galenskap”

TT

Uppdaterad 2023-07-21 | Publicerad 2023-07-20

Skådespelaren Johnny Depp har samlat de senaste årens mörka känslor i ett självporträtt som han nu ska sälja till högstbjudande, rapporterar AP.

Han började jobba med verket ”Five” runt 2021 under den turbulenta tiden som ledde upp till förtalsrättegången med sin exfru, Amber Heard, i april 2022.

– Det skapades under en tid som var, låt oss säga, lite mörk, lite förvirrande. I princip skrev jag bara ”Five” på den eftersom jag var på väg in i det femte året av galenskap, sade Depp i en video som släpptes på torsdagen för att marknadsföra försäljningen.

Priset ligger på 1 950 dollar, motsvarande drygt 20 000 kronor, och en del av summan kommer att doneras till organisationen Mental Health America.

– Jag tror att det här är det mest personliga verk han någonsin har gjort. Han återvände till ögonen om och om och om igen och när man tittar är det ett vackert porträtt men när man tittar på ögonen finns det något mycket meningsfullt bakom, det finns något ganska sorgligt, säger Ian Weatherby-Blythe, vd för Castle Fine Art, som hanterar försäljningen målningen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln