Martin Melin har opererat ögat: ”Pulserar och gör ont”

Trodde att det skulle vara ett lätt ingrepp

Publicerad 2023-12-19

Martin Melin har genomgått ett ögoningrepp.

Men det som tv-profilen och riksdagsledamoten trodde skulle bli en snabb operation blev i stället betydligt mer komplicerad – och nu är han lättad över att bara ett öga opererades.

– Hade jag gjort båda så hade jag fått gå med blindkäpp nu.

I veckan gick riksdagsledamöterna på jullov, däribland Martin Melin, 56, som är tjänstledig som polis för att jobba för Liberalerna.

I måndags genomgick han en ögonoperation för att rätta till något han kallar efterstarr efter ett linsbyte han gjorde för två år sedan för att slippa läsglasögon.

När Aftonbladet pratar med Melin är han lite konfunderad. Det som var meningen att bli en snabb laseroperation, blev i stället ett betydligt mer analogt ingrepp.

– Plötsligt befann jag mig hög på stesolid med en duk över huvudet och en grej som spärrar upp ögat och en läkare som opererar ögat. Jag trodde det skulle vara en enkel laseroperation på två minuter, men jag hade tydligen inte lyssnat tillräckligt bra på läkaren, säger Martin Melin.

Martin Melin på Liberalernas valvaka 2022.

”Läkaren hade sett andra saker”

Han satte dit en ny lins för två år sedan vilket han beskriver som att operera in glasögon. Men Martin Melin drabbades av grumlig syn och sökte hjälp för det i oktober.

– Jag opererade mig för att jag tyckte det var struligt att hålla på med läsglasögon. Nu behövde jag göra något de kallar glaskoppsoperation. Det var något med membranet, läkaren hade sett andra saker som också inte var bra vilket jag inte var beredd på. De har också gått in och sprutat in luft och det kan ta sex veckor innan jag blir riktigt bra.

Martin Melin opererade bara ett öga nu och med facit i hand inser han att det var väldigt bra.

– Hade jag gjort båda så hade jag fått gå med blindkäpp nu. Jag ska tillbaka den fjärde januari och då måste jag fråga vad det var han såg, jag trodde bara jag hade en ”enkel” efterstarr. 

Ser väldigt dåligt

Hur känns det nu?

– Min flickvän Lisa får i princip berätta vad som händer på tv:n. Det pulserar och gör ont så jag lyssnar mer än tittar på tv just nu. Jag ser ju på mitt andra öga, men problemet är att det dåliga ögat tar över så mycket så jag ser väldigt dåligt, säger Martin Melin och fortsätter:

– Det vete tusan om jag hade gjort det här om jag hade vetat hur det skulle bli. Det finns ju risker med en sådan här operation. En del kan få näthinneavlossning även om det är typ en på femtusen. Men jag är optimistisk.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln