Här rullar Alexandra Rapaport en 'joint' i live-tv

avLouise Åström

1 av 4

Spelar knarkhustru - Filip och Fredrik testar hennes kunskaper

Alexandra Rapaport har aldrig provar droger.

I Gåsmamman spelar hon fru till en man som sysslar med narkotikahandel vilket får Filip Hammar och Fredrik Wikingsson att sätta henne på prov.

– Jag är liksom ingen ’under cover-polis’, jag kan inte det där, säger hon i programmet.

I tv-serien ”Gåsmamman” får tittarna följa karaktären Sonja, spelad av Alexandra Rapaport, som plötsligt inser att hennes man är inblandad i organiserad narkotikahandel.

I Breaking News med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson berättar Rapaport att det fanns en anledning till att hon inte gjorde någon speciell research kring droger eller vapen inför sin roll.

– Hon är ju grön, hon ska inte kunna någonting. Inte hålla i ett vapen eller hantera den världen, säger hon i programmet.

Rapaport berättar också att hon själv aldrig testat någon form av droger.

– Jag tänker såhär: Jag är en spretig människa och skulle jag börja ta någonting så skulle jag hamna i en psykos på en gång.

Får oregano i munnen

Som ett inlag under programmet, just för att Rapaport medverkar i Gåsmamman, vill programledarduon att hon ska rulla en joint.

– Jag är liksom ingen ’under cover-polis’, jag kan inte det där.

I studion finns en våg och fem gram oregano, vilket ska efterlikna drogen marijuana.

Rapaport tar tag i ett papper och fyller det med oregano. Men när hon ska försöka försluta cigaretten lyckas hon inte utan får istället munnen full med oregano.

I studion finns även Sebastian Stakset, känd under sitt artistnamn Sebbe Staxx. Han har vid flera tillfällen berättat om sitt förflutna då han haft stora problem med droger.

Numera anser han sig själv vara frälst och har sedan han var med om en bilolycka under 2016 vänt sitt gamla liv ryggen. Han tänker därför inte visa hur man rullar en ’joint’.

Andra säsongen av ”Gåsmamman” har premiär på torsdag i Kanal 5 klockan 21:00.

ARTIKELN HANDLAR OM