Lasseman: ”Hoppas såklart på en säsong till”

Beskedet om ”Arvingarnas sommar”

Lars ”Lasseman” Larsson.
Lars ”Lasseman” Larsson.

Arvingarna har ridit på en enorm framgångsvåg de senaste åren.

Enligt Lars ”Lasseman” Larsson började allt med ”I do” 2019.

– Vi är nog större nu än vad vi var på 90-talet och som det känns nu kommer vi hålla på i evigheter.

Härom veckan sändes det sista avsnittet av ”Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan”. Hur känns det?

– För det första känns det jättekul att vi fick chansen att göra det. Det har varit en dröm för oss i ”Arvingarna” i ganska många år och vi fick också vara delaktiga i vad som skulle ske i programmet och vad vi ville göra.

Är ni nöjda med säsongen?

– Allt gick väldigt fort och man hann inte riktigt tänka. När vi tittar på det i efterhand är det klart att vi hade velat gjort vissa förändringar, men samtidigt är vi nöjda med helheten. Men vi hade velat förbereda oss lite mer.

Tror du det blir en till säsong?

– Jag vet inte, men det har varit hyfsat bra siffror. Jag hoppas såklart på det.

Du har väl sålt huset vilket innebär att Lassemans orginalaltan är historia?

– Ja, det var sålt redan när vi spelade in programmet. Så den altanen är historia. Nu håller jag på att bygga en altan på vårt nya hus.

Gör ny show i höst

Casper har ju alltid varit frontmannen. Kändes det kul att det var just din altan som stod i fokus?

– Vi fick alla en varsin roll och alla var delaktiga även om Casper sa lite mer än oss andra. Men det brukar han göra. Men alla fyra tyckte det var roligt, och vi är ju fyra olika personligheter och det speglade sig bra.

I höst är ni också aktuella med showen ”I love Arvingarna” på Kajskjul 8 i Göteborg?

– Vi kom med idéen i höstas. Vi ska spegla allt ur fansens perspektiv och hur de har sett på våra grejer och vår musik. Vi har med en tjej som är lite yngre och en som är lite äldre. Man ska få se det från tonårsrummet när hon var barn, när hon själv sedan får barn som också börjar gilla Arvingarna. Vi har intervjuat en del fans och de har berättat vad de känt för vissa låtar. Det känns som ett kul grepp.

Med Arvingarna i Melodifestivalen 2021.
Med Arvingarna i Melodifestivalen 2021.

”Bestämde att vi måste göra något annat”

Det känns som Arvingarna går som tåget just nu?

– Ja, det måste man säga. För sex eller sju år sedan bestämde vi oss för att vi måste göra något annat än att åka runt i en turnébuss som vi har gjort i alla år. Vi kände också att vår publik inte ville gå till vissa ställen. Då målade vi upp en plan med Mello, krogshow och tv-program. ”I do” som vi tävlade med 2019 blev lite av en återkomst. Vi är nog större nu än vad vi var på 90-talet. Det är fantastiskt och som det känns nu kommer vi fortsätta i evigheter.

Du fyllde 50 år i vintras, hur känns det?

– Det känns jättebra. Den här åldern är väldigt bra och skön. Barnen är stora och man vet vad man vill. När jag var 25-30 år var jag också mer nervös under spelningarna. Nu är jag mer stabil, man har mognat.

Var kommer avslutningsvis ditt smeknamn Lasseman ifrån?

– Det är från min gammelfarmor Annie. Den förstfödde sonen skulle heta Lars och det heter både min farsa och min farfar. Hon kallade min pappa för Lasseman när han var liten och när jag föddes fick jag ta över det namnet.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN