Sanna Nielsen

Sanna Nielsen om hatet efter allsången: ”Nästa vecka kommer det säkert nya tårar”

Stöttas av kollegorna

Av: 

Gabriella Bergström

NÖJE

Sanna Nielsen har fått nog.

Nu berättar hon om det näthat hon ständigt utsätts för efter ”Allsång på Skansen”.

”Nästa vecka kommer det säkert nya åsikter och kanske till och med nya tårar, men jag kan lova er att tårarna som fallit den senaste tiden torkar jag bort”, skriver hon på Instagram.

Varje vecka leder Sanna Nielsen, 36, ”Allsång på Skansen”, ett folkkärt familjeprogram som ska sprida glädje och sång. Men nu skriver programledaren om det hat som hon vecka efter vecka får utstå på sociala medier efter sändning.

”Varför får jag inte se ut som jag vill? Varför får jag inte prata som jag vill? Varför får jag inte sjunga som jag vill? Varför får jag inte skratta som jag vill? Jag kan fortsätta listan men jag tror att de flesta som läser det här förstår vad jag menar, kanske också hur det känns ibland att man påpekar allt i mina detalj”, inleder hon i ett känslofyllt inlägg på Instagram.

Artisten och programledaren beskriver hur folk ständigt klankar ner på hennes kläder, att hennes klackar är för höga eller att en klänning är opassande kort. Då och då får hon höra att hon inte sjunger tillräckligt fint eller att hon tar för mycket plats. Och ibland blir det för mycket för henne.

”Jag ska inte ljuga. Jag tar också åt mig ibland. Oftast inte, men ibland händer det. Så jag antar att de som tycker det är viktigt att yttra sin åsikt om mig till mig blir lättade när de läser det här och förstår att det gör ont ibland, för det är väl det ni vill?”, fortsätter hon.

”Framförallt för livet jag bär inom mig”

Men hon poängterar att det inte är för hennes egen skull hon gråter. Sanna Nielsen är gravid, och menar att kommentarerna har fått henne att inse att barnet föds in i en värld där man inte får vara den man är. Och det är programledaren fast besluten om att göra motstånd till.

”Jag tar på mig ännu högre klackar om jag vill, kortare, längre eller bredare klänning och fortsätter vara precis den jag är. För min skull, för andras rätt att vara som de är och framförallt för livet jag bär på inom mig”, avslutar hon inlägget med.

Sanna Nielsen

Stöttas av tusentals

Inlägget har fått över 4000 kommentarer, där flera andra kända profiler skickar kärlek och stöd.

”Även om du egentligen redan vet det så skriver jag det uppenbara. Du får skratta, klä dig, sjunga, precis som du vill. Inte bara får. Du ska”, skriver Carina Bergfeldt, 41.

”Sanna. Så starkt skrivet. Man blir så ledsen över hur elaka människor kan vara. Du är fantastisk och vacker inifrån och ut. Heja dig”, skriver Jessica Andersson, 47.

”Kärleken är större, starkare och långt viktigare. Men det andra gör onödigt ont. Här kommer en stor skopa kärlek! För att du är du!”, skriver Tilde de Paula, 48.

Aftonbladet har sökt Sanna Nielsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sanna Nielsen

Allsång på Skansen