Axel och Märtha hoppar av ”Gift vid första ögonkastet”

Får ultimatum av parterapeuten: ”Bättre att de kliver av”

Det började riktigt dåligt.

Sedan blev det ännu sämre.

Nu väljer Axel och Märtha att hoppa av ”Gift vid första ögonkastet”.

– Vi kommer inte leva lyckliga i alla våra dagar tillsammans, säger hon i programmet.

Det blev ingen kärlek vid första ögonkastet för Märtha och Axel.

Tittarna har i flera avsnitt kunnat följa deras brokiga resa i ”Gift vid första ögonkastet” på SVT, med bland annat samtyckesproblem och ett avslutat samboskap.

PLUS: ”Gift vid första ögonkastet” säsong 7 – så gick det sen

Nu väljer de att hoppa av experimentet och avsluta sin resa.

– Jag känner lite om jag ska vara ärlig att ju mer jag lär känna Märtha desto mer ointresserad börjar jag bli, säger Axel i programmet.

– Jag upplever att vi hittar mer olikheter och motsättningar än likheter som skulle kunna indikera en match, säger Märtha.

Får ultimatum av parterapeuten

Till en början försöker de ta hjälp hos psykologen och parterapeuten Fredric Bohm. Men när han känner deras motvilja till att fortsätta ber han dem att överväga vad de egentligen vill.

Axel och Märtha hos parterapeuten.
Axel och Märtha hos parterapeuten.

Bohm förklarar för tittarna att det inte går att tvinga någon till parterapi.

– Om de verkligen vill det här, då ska vi jobba stenhårt på att få ihop dem. Men är det så att deras mående eller integritet är i fara då tycker jag att det är bättre att de kliver av det här experimentet innan det är så att de far illa eller mår dåligt.

Axel och Märtha kramar varandra hej då.
Axel och Märtha kramar varandra hej då.

Axel och Märthas beslut

Axel och Märta får några dagar på sig att fundera på sitt beslut. Till en början verkar Märtha vilja ge relationen med Axel en chans.

– Jag vet att jag inte har sett Axels alla sidor än. Jag känner inte heller att han inte har sett alla mina. Jag har varit lite begränsad i vad jag har visat honom och därför känner jag att det finns mer att gräva i för oss tillsammans och jag skulle vara beredd att köra på det, säger hon.

Men när hon och Axel träffas ger han beskedet att han vill avsluta experimentet.

– Först kände jag att det inte var så lätt, det tog två dagar innan jag tog mitt beslut. När jag väl gjorde beslutet kände jag mig säker. För jag tycker kanske inte att vi ska fortsätta, säger han.

Märtha berättar att hon varit villig att fortsätta, men att beslutet ändå känns bra.

– Det här räckte. Vi kommer inte leva lyckliga i alla våra dagar tillsammans. Utan vi får ha en skilsmässa i registret, säger Märtha.

I Morgonpasset berättar de båda att ingen av dem ångrar sin medverkan i ”Gift vid första ögonkastet” och att de dejtat runt tre personer var sedan inspelningen. Märtha dejtar men är inte i relation medan Axel är singel.

– Den största farhågan jag hade när jag gick med i programmet var att bli avvisad. Och det var ungefär det som hände. Det är rätt jobbigt att titta på men nu i efterhand mår jag bra. Märtha känner som hon känner, säger Axel i programmet.

Märtha.
Märtha.

Aftonbladet har sökt Märtha och Axel som avböjer att kommentera ytterligare.

– Det är aldrig roligt med ett avhopp såklart då vår högsta önskan och ambition är att matcha paren så att de ska landa i bestående kärleksrelationer, säger Martina Pettersson, projektledare och biträdande programchef på SVT fakta/underhållning
– I fallet Märtha och Axel kan vi tyvärr bara hålla med om att vi inte lyckades i och med att attraktion inte uppstod som vi hade hoppats på. Men det är också den biten som är absolut svårast att förutse i en matchningsprocess.

”Gift vid första ögonkastet” sänds på SVT och SVT Play måndagar klockan 20.00.

Axel.
Axel.
Publisert:

LÄS VIDARE