Bodil och Hans tvärvändning i ”Gift vid första ögonkastet”

”Ska ta av mig ringen och slänga i soporna”

Från succé till en total krasch.

Efter en plötslig konflikt funderar Hans och Bodil på att hoppa av ”Gift vid första ögonkastet”.

– Jag känner mig respektlöst behandlad, säger Bodil i programmet.

Parhelgen i ”Gift vid första ögonkastet” blev en dundersuccé för Bodil och Hans.

Sedan kom kraschen.

– Man kommer till massa insikter när man träffar nya människor tycker jag, det var kanske det jag gjorde, säger hon i programmet.

Bodil: ”Rädd”

För Hans förklarar hon att hon har svårt att lita på människor, och att det kommer ta tid innan hon fullt ut släpper in honom på djupet. Hon spelar upp en film för Hans där hon tidigare spelat in sig själv där hon pratar om sina känslor.

– Varje gång jag påbörjar en ny relation så beter jag mig likadant, framför allt när någon visar intresse för mig, så svarar jag ofta med att bli rädd, säger hon i videon och fortsätter:

– När jag börjar känna mig lite tryggare med en människa då är det inte säkert att de vill vara kvar.

Under tiden hon spelar upp filmen skrattar Hans vid flera tillfällen. Efteråt säger han att han är säker på att Bodils tankar går att förändra med tiden.

– Oavsett vad som hänt förr med dig och de som varit runt dig så har inte jag med det att göra, säger han.

Hans skrattar medan Bodil visar upp videon hon spelat in.
Hans skrattar medan Bodil visar upp videon hon spelat in.

Bodil är inte nöjd med svaret och säger i en synk efteråt att hon känner sig dömd av Hans, som att han tycker att det är något fel på henne som går att ändra på.

– Jag hade hoppats på att inte få ett skämt till svar och jag hade hoppats på ett större intresse för hur det kommer sig att jag kom på det här och varför det är som det är.

Samtalet utanför kamerorna

Senare i programmet berättar Hans att han och Bodil haft ett samtal när kamerorna inte var där. Bodil ska då ha sagt att hon känner sig mer olycklig och ensam i deras relation än när hon var singel.

– Jag blir skitledsen, jag blir helt ställd. Jag vet inte vad jag ska säga till henne. Så jag säger att det är bättre att jag går härifrån nu om det är den påverkan jag har på henne, säger Hans och torkar tårarna som rinner.

– Det är så många gånger i dag som jag tänker att jag ska ta av mig ringen och slänga i soporna och gå åt andra hållet.

Hans brister ut i gråt när han berättar vad Bodil sagt till honom.
Hans brister ut i gråt när han berättar vad Bodil sagt till honom.
Hans torkar tårarna.
Hans torkar tårarna.

Bodil förklarar för psykologen Fredric Bohm att hon känner sig sviken av Hans för att han inte förstod henne när hon visade videon som hon spelat in. Hon upplever också att han bara försöker hitta problem med henne och relationen.

– Jag känner mig respektlöst behandlad när jag berättar att jag känner mig ensam i det här och mår dåligt och hans spontana reaktion blir att ”då går jag”. Han har dömt mig nu att jag är så här, ”du är trasig och destruktiv och borde inte vara med i det här projektet”, säger hon.

Vill hoppa av ”Gift vid första ögonkastet”

Efter att både Bodil och Hans haft tankar på att avsluta experimentet och hoppa av programmet träffar de båda Fredrik samtidigt. De får där hjälp att reda ut sin konflikt.

– Det känns inte jättehärligt att någon pekar på mig och säger ”du gör mitt liv sämre”, det är så jag tolkar det, säger Hans.

Bodil.
Bodil.
Bodil.
Bodil.

Bodil ber då om ursäkt för sina ord. Samtidigt som Hans erkänner att han borde ställt fler frågor och visat ett större intresse när hon visade videon.

– Jag förstår mer vad Bodil menar nu med filmen, säger Hans.

Aftonbladet har sökt Hans och Bodil.

”Gift vid första ögonkastet” sänds på måndagar klockan 20.00 på SVT och på SVT play.

Bodil.
Bodil.
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE