Madonna kräver att vapenlagarna skärps

Riktar kritik mot NRA

Skolskjutningen i Uvalde, Texas har skakat om USA.

Nu kräver popstjärnan Madonna striktare vapenlagar i landet.

“Vi måste skydda våra barn”, skriver hon på Instagram.

På tisdagen stormade 18-årige Salvador Ramos in på en skola i den lilla staden Uvalde i Texas och sköt ihjäl 21 personer, varav 19 barn, i samma klassrum.

Det är den dödligaste skolskjutningen I USA sedan tragedin på Sandy Hook för tio år sedan, där 26 personer dödades.

Men bara under 2022 har det skett 27 skolskjutningar – och över 200 masskjutningar totalt – i USA, enligt radiokanalen NPR.

Nu kräver popstjärnan Madonna att vapenlagarna i landet skärps.

”Hur är det möjligt att att en 18-årig kille, som är ett barn själv, kan köpa två automatvapen på sin födelsedag utan bakgrundskoll, säkerhetsträning eller att några frågor ställs?????”, skriver hon på Instagram.

Madonna
Madonna

Förespråkar test för vapenägare

Hon riktar skarp kritik mot vapenlobbyorganisationen NRA, som motsätter sig striktare vapenlagar, och konstaterar att antalet ihjälskjutna personer under 2022 är ”högre än det finns dagar på året”.

”Vi måste skydda skydda våra barn. Vi måste minska tillgången till skjutvapen för människor som riskerar att skada sig själv eller andra. Vi måste kräva obligatorisk träning för vapenägare, på samma sätt som människor måste plugga och klara ett prov för att skaffa körkort”, skriver hon.

Flera kändisar har tidigare uttryckt sin sorg och ilska över tragedin i Uvalde, bland andra Olivia Rodrigo, Taylor Swift samt Matthew McConaughey, som växte upp i staden.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE