Nour El-Refai och Eric Ericson vann ”Hela kändis-Sverige bakar”

Tog hem segern i TV4:s baktävling

Av:  Hanna Lindström/TT

Schwarzwaldtårtan och grodbakelserna gjorde susen.

Skådespelarna Nour El-Refai och Eric Ericson vann årets ”Hela kändis-Sverige bakar” i TV4.

– Det är jättesvårt att baka. Det räcker inte att ha en känsla för smak utan det är mycket teknik. Men det har varit jättekul, säger Nour El-Refai.

Nour El-Refai är komikern som har blivit folklig. Hon har gjort allt från skådespeleri och ståuppkomedi till att sitta med i ”Masked singer”- juryn. I ”Hela kändis-Sverige bakar” tog hon sig an degar och tårtor i tv tillsammans med kompisen och skådespelaren Eric Ericson. Det gick hela vägen till en seger i finalprogrammet.

– Det är jättesvårt att baka. Det räcker inte att ha en känsla för smak utan det är mycket teknik. Men det har varit jättekul, säger hon.

När Eric Ericson frågade om hon ville vara med honom i programmet var svaret självklart.

– Jag älskar att hänga med Eric och vi har intresset mat tillsammans, säger hon.

Nour El-Refai och Eric Ericson i "Hela kändis-Sverige bakar".
Nour El-Refai och Eric Ericson i "Hela kändis-Sverige bakar".
Nour El-Refai och Eric Ericson tog hem vinsten i årets “Hela kändis-Sverige bakar”.
Nour El-Refai och Eric Ericson tog hem vinsten i årets “Hela kändis-Sverige bakar”.

Eget bageri

Medan Eric Ericsson har öppnat ett eget bageri efter programmet, har Nour El-Refai inte bakat så mycket mer nu än vad hon gjorde innan.

– Jag är ingen bakperson. Jag kan två degar utantill och vill alltid ha pizzabullar och kanelbullar i frysen. Förutom det bakar jag inte särskilt mycket.

Nour El-Refai har synts i rutan mer än vanligt den senaste tiden. Många jobb menade för livepublik sattes på paus under coronapandemin.

– Tv fortsatte ju att spelas in då. Men jag gör bara saker jag tycker är kul. Alla jobb jag säger ja till har jag valt för att det är jätteroligt.

Hemliga jobb

El-Refai berättar att hon har ytterligare några tv-jobb på gång, som ännu är hemliga. Just nu håller hon också på att skriva en ny ensamföreställning, ett slags uppföljare till föreställningen ”En komisk depression” som hon uppträdde med mellan 2016 och 2017.

– Den röda tråden är väl att det handlar om mig. Sedan sist har det varit coronatider, jag har blivit både äldre och mamma, säger hon.

Hon drömmer också om att regissera fler tv-serier, efter att förra året ha gjort regi-debut med ”Skitsamma”.

– Om jag får bestämma skulle jag göra det jämt. Det hade varit kul att jobba med samma personer också, de är väldigt duktiga, säger El-Refai.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE