Malou von Sivers

Malou byter förmiddagar mot djupintervjuer

Av: 

TT

Malou von Sivers satsar på sina intervjuer. Pressbild.
Malou von Sivers satsar på sina intervjuer. Pressbild.

NÖJE

Långköraren ”Malou efter tio” lägger ner. I stället ska Malou von Sivers återuppliva sitt intervjuprogram ”Malou möter”. Startskottet blir intervjuer med partiledarna inför valet i höst.

I 16 år har Malou von Sivers varit ett tryggt ankare för TV4:s förmiddagar. Men efter vårens omgång är det över.

– Det var ett jättesvårt beslut. Det här är något som jag har skapat och gjort i 16 år och älskat på alla sätt. Det har varit som en arbetsfamilj att gå till, säger Malou von Sivers.

Vad TV4 ska sända på vardagar efter klockan tio i stället är ännu inte klart.

– Det pågår diskussioner om det. Vi har en hängiven publik som suttit klistrad och som bara har växt, inte minst under pandemin. Det här programmet har varit knutet kring mig som person, på gott och på ont, och jag har verkligen fått experimentera, säger von Sivers.

Avskalade intervjuer

Framöver ska den rutinerade programledaren återuppta sitt intervjuprogram ”Malou möter”. Formatet sändes för första gången i TV4:s barndom på 1990-talet och genom åren har det blivit många möten. Malou von Sivers har satt sig ned mitt emot personer som Nelson Mandela, Yoko Ono, Britney Spears och Ingmar Bergman.

– Det är det som jag brinner för. Intervjuer som är avskalade med bara jag och en annan person, där man kommer nära någon. Jag och kanalens ledning är överens om att vi inte har något sådant program på TV4 just nu, säger hon.

Hon kommer att sakna direktsändningarna, förklarar hon, men hon understryker att bytet inte rör sig om någon nedtrappning – snarare en storsatsning. Malou von Sivers fyller 70 nästa år, men hon har inga planer på att sakta ned.

– Jag är en sådan där som inte tänker ålder utan går på min nyfikenhet. Jag har mycket energi och idéer hela tiden.

Personligt med partiledare

Först på tur att intervjuas blir partiledarna inför valet i höst. Samtalen, som blir en del av TV4:s valbevakning, ska få en personlig prägel, förklarar hon.

– Jag kommer att föra ideologiska samtal med partiledarna och jag vet att de uppskattar det. Det är sådant som ofta faller bort och det blir fokus på sakfrågor. De ideologiska frågorna har ofta sitt ursprung i någonting i livet som de påverkades av och som fick dem att välja den ideologi som de representerar, säger von Sivers.

TT: Så vad är receptet på en lyckad intervju?

– Lyssnande och nyfikenhet. Ibland kan man förbereda sig med ett så stort frågebatteri så att man missar något spännande i svaret och går på nästa fråga i stället. Det som har varit min grej är att jag följer samtalet och försöker fånga det som sägs i nuet.

Den 33:e och sista säsongen av ”Efter tio” har premiär 21 februari.

ANNONS

Fynda badkläder hos Ellos. Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Malou von Sivers: TV4 ser erfarenhet som något viktigt

ÄMNEN I ARTIKELN

Malou von Sivers