Messiah Hallberg till Let´s dance

Av: Lina Törnqvist, Raluca Dintica

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Komikern och skådespelaren Messiah Hallberg ska delta i tv-programmet ”Let´s dance”.

– Det känns oerhört ångestladdat, säger han.

Komikern Messiah Hallberg är känd från bland annat tv-programmen ”Parlamentet” och ”Finaste familjen”. Nu blev det klart att han kommer delta i Let´s dance 2017. Det meddelar programmet på sociala medier.

– Jag tackade nej några gånger när de ringde men mina barn älskar programmet och de sa att jag var tvungen att göra det. Men för mig är det som att slänga sig ut ur ett flygplan, det är oerhört obehagligt, säger han.

Vad är det som är läskigt?

– Jag är ett kontrollfreak och det här är någonting där man är helt oskyddad. Jag kommer antagligen se ut som ett fån, vilket jag inte har något problem med om det är på mina villkor men här är jag inte säker på att det är på mina villkor. Det är en jäkla utmaning.

Vad är det värsta som kan hända?

– Det är hela grejen. Jag kommer från stand up-världen där vi står i olika källarlokaler och driver med människor som dansar i glittertröjor på fredagkvällar. Det här är som att byta lag.

Messiah Hallberg säger att han är rädd för alla dansstilar. Förhoppningarna om att han kommer att lära sig dansa är låga.

– Detta är det mest utmanande jag har gjort i hela mitt liv och då har jag ändå kört stand up inför 500 fulla byggarbetare.

”Jag har en kropp som inte lyder mig”

Sedan Messiah Hallberg varit liten har han tyckt att dans är obehagligt. Nu vill hans barn att han ska ställa upp i programmet och han ser det som en chans att möta sina rädslor även om han inte har några förhoppningar om att vinna.

– Jag har nog rymt från dansen från att jag har varit sju år gammal. Jag kan till och med minnas hur jag gömde mig från diskot på mellanstadiet. Jag har alltid tyckt att det är fruktansvärt obehagligt.

Vad ser du framemot?

– Det har varit ångestladdat ganska länge, jag har en kropp som inte lyder mig. Men att prata med Tony Irving, han verkar härlig tycker jag.

Andra som ska delta i tävlingen är Army of Lovers-profilen Domonika Peczynski, skådespelaren och artisten Thorsten Flinck, alpinstjärnan Anja Pärson, konstnären och radioprofilen Stina Wollter, Anders ”Arga snickaren” Öfvergård, radioprofilen Ellen Bergström, skådespelaren Johannes Brost och boxaren Mikaela Laurén.

Let´s dance har premiär i TV4 den 10:e mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE