SVT-profilen allvarligt sjuk

1 av 2 | Foto: SVT
Erika Åberg och Christopher O'Regan.
NÖJE

En kraftig förkylning blev livshotande.

SVT-profilen Erika Åberg är allvarligt sjuk.

”Jag känner mig rädd och svag” skriver hon på Instagram.

SVT-profilen och husexperten Erika Åberg har varit inlagd på sjukhus sedan en vecka tillbaka.

Vad som till en början verkade vara en kraftigare förkylning utvecklade sig till ett livshotande tillstånd och Erika drabbades av flera infektioner.

På instagram berättar profilen, känd från ”Det sitter i väggarna”, om vad som hände under ett inlägg som publicerades i går.

”Det som verkade vara en kraftig förkylning utvecklade sig till ett livshotande tillstånd med två dagar på intensiven. Nu ligger jag på infektionskliniken för infektion i övre luftvägarna, bihålorna, dubbelsidig öroninflammation, mastoidit (infektion i skelettet bakom örat) och värst av allt; hjärnhinneinflammation” skriver hon.

”Lång väg kvar”

Kroppen har sakta börjat återhämta sig, trots att det såg riktigt illa ut ett tag.

”De första dagarna tillfrisknade jag snabbt och jag kan redan gå korta promenader! I dag har tankarna samlat sig om vad jag drabbats av och jag känner mig rädd och svag. Men jag är övertygad om att kunna bli återställd, även om det är en lång väg kvar!” skriver hon.

Micael Lekberg, programchef på SVT, säger till Expressen att de varit i kontakt med Erika och produktionsbolaget, men att allt ser bättre ut och att inspelningarna är fortsatt planerade till i vår.

– Nu är det bättre, hon känner sig bättre och hon ser fram emot att produktionen kommer i gång, säger han.

Enligt Lekberg förväntas Erika skickas hem från sjukhuset nu i helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM