Michael Jacksons fem fantastiska videos

NÖJE

Den 25 juni är det åtta år sedan Michael Jackson dog. Men hans musik kommer att leva för evigt. Mycket tack vare Jacksons fantastiska och egensinniga musikvideos. Här är Michael Jacksons fem bästa videos.

1. Thriller

Den absolut viktigaste videon i musikvideohistorien. Jackson tog i från tårna för att göra den mest perfekta videon. Enligt regissören John Landis gapade och svor skivbolagschefen över den svindyra galet påkostade 14-minuter långa videon. Men det skulle visa sig vara väl investerade pengar. Videon blev ikonisk.

2. Smoth Criminal

Videon tilldrar sig på en nattklubb där Jackson smyger runt och bland annat krossar en biljardkula med sin hand. Videon är kanske mest känd för anti-gravitationsdansen

3. Billie Jean

Videon som fick fart på den då relativt okända videokanalen MTV. Den var även den första videon med en svart artist som regelbundet sändes av MTV. Enligt Jackson själv handlade låten om alla groupies han regelbundet stötte på.

4. Bad

Regissören Martin Scorsese hyrdes in för att göra en riktig mastodontvideo på 18 minuter. Berömd för sin snygga West Side story-inspirerade dansfight-scen.

5. Scream

Historiens dyraste musikvideo. Den spejsiga videon med Michael Jackson gick lös på 7 hela miljoner dollar.

ARTIKELN HANDLAR OM