Leif GW Persson om vikten: har inte gått ner på en månad

”Jag körde nyktert första halvåret men sen började jag dricka vin och öl”

Leif GW Persson har ett nyårslöfte att gå ner 50 kilo innan året är slut.

Nu har han tappat halva den vikten, men sedan midsommar har det stått still.

– Jag körde nyktert första halvåret men sen började jag dricka vin och öl, säger han.

Leif GW Persson bestämde sig för att gå ner 50 kilo på ett år. Efter ett halvår hade han tappat 25 kilo, men sedan dess har han stått på samma vikt.

– Det tror jag beror på att jag dricker. Jag körde nyktert första halvåret men sen började jag dricka vin och öl och det är ju rena näringslösningen. Men jag försöker ju kompensera så långt det går.

– Jag kör ju halva året vitt och halva året svart, men när jakten kommer igång får jag röra lite mer på mig, säger han.

Han har kört på en strikt LCHF-diet, och har skippat pasta, ris, potatis och bröd. Istället har han ätit grönsaker, bönor, fisk och kött. Nu har han fyra månader på sig att nå sitt mål.

Du vill inte offra alkoholen för att nå ditt mål?

– Nja, det vet i fan. Offra alkoholen - det låter lite dramatiskt. Det är ju jävligt gott att ta ett glas rödvin någon gång. Så nej, det tänker jag inte göra. Men mitt mål har jag gett mig fan på att jag ska nå, och det kommer jag göra. Har jag väl bestämt mig brukar det bli så.

Han funderar på att köra en fastekur i slutet på året.

– Eller så får man sätta sig i en bastu i 48 timmar. Det är möjligt att det blir så. Det är dramatiskt, men man mår ju mycket bättre.

”Nu kan du se smällfeta sjuåringar”

Han tycker att övervikt är vår tids stora hälsoproblem i västvärlden, och att folk har börjat äta ihjäl sig.

– Jag fyller snart 73, men jag lovar dig, fram tills jag var 45 var jag inte fet. Det kom senare. Det kom något kilo per år och rätt som det var så var jag smällfet.

För honom berodde viktuppgången på att han inte förbränner lika mycket som när han var ung. Dessutom har han rört på sig mindre senare i livet.

– Men nu kan du se smällfeta sjuåringar. Du kan se småungar som väger hundra kilo som står med en stor hög med ostbågar i famnen och ska betala, och det är jävligt illa för de kommer aldrig få ett riktigt liv och de kommer få diabetes och skit och sen är det kört, säger han.

Lever du själv som du lär?

– Nej, det har jag inte gjort på senare år. Men det beror på att jag har fått problem fysiskt så jag har inte kunnat leva som jag skulle vilja. Egentligen ska du leva ett liv så du inte behöver hålla på och banta, säger han.

Motionerar du något?

– Jag försöker röra på mig litegrann, jag simmar lite och så promenerar jag. Men jag är ingen Gunde Svan, säger Leif GW Persson.

Publisert:

LÄS VIDARE