”Soldoktorn” fixade sommarbrännan med Tilde de Paulas hjälp

NÖJE

Mikael ”Soldoktorn” Sandström är tillbaka från semestern.

Men sommarens dåliga väder har inte bäddat för den ultimata solbrännan.

Det var så pass att han fick jobba lite extra på den – hos Tilde de Paula.

1 av 3 | Foto: TV4
Mikael ”Soldoktorn” Sandström visade upp årets solbränna i TV4:s Nyhetsmorgon

Mikael Sandström är tillbaka i tv-rutan. I tisdags gästade han Nyhetsmorgon i TV4 där han bland annat diskuterade sin solbränna. För tittarna var han kanske lika brun som han brukar vara vid den här tiden på året, men ”Soldoktorn” själv verkade inte helt nöjd.

– Det har varit ganska diskret, som alla vet har det varit dåligt väder, säger han i Nyhetsmorgon.

För Nöjesbladet utvecklar han hur han skapat årets sommarbränna.

– Jag kör med solskyddsfaktor 30 på läppar, näsa och i hårfäste. Och sedan faktor 10-15, det räcker i Sverige och nu har det varit så dåligt, säger Mikael Sandström, som solar ungefär en kvart åt gången.

Hälsade på hos TV4-kollegan

Tv-profilen påpekar att han har en hudtyp som gör det okej för honom att sola. Därför passade han också på att jobba på brännan när han besökte Tilde de Paula Ebys sommarställe i Spanien.

– Jag hälsade på hos Tilde de Paula i tre dagar. Där var det lite varmare, 36 grader, det var inte ens skönt. Men där solade jag ändå lite mer. Korta pass, man orkar inte mera.

Mikael Sandström medger att han kan bli lite trött på alla frågar han får om sin bränna och färg. Samtidigt ser han det som ett bra tillfälle att ge lite nyans till en debatt där många menar att sola är farligt.

– Det är många som inte vågar, man ska vara politiskt korrekt och alla läkare måste säga att sol är farligt. Men det är som med allting här i livet, livet är en dos-fråga. Man kan dö av vatten också. Så man får göra saker med måtta och tänka efter lite grann, säger han.

– Jag tycker det är skönt att ge den här diskussionen lite nyans. Men jag vill poängtera att jag naturligtvis inte vill ha hudcancer, varför skulle jag vilja det? Därför aktar jag mig också för att bränna mig.

1 av 2
ARTIKELN HANDLAR OM