Här blir ”Skam”-Isak musikalstjärna

Tarjei Sandvik Moe spelar i Grease när showen sätts upp i Oslo

Publicerad 2017-06-11

Tarjei Sandvik Moe, 18, går från ”Skam” till musikal.

Flick- och pojkfavoriten har fått en roll i ”Grease”.

– Jag älskar musikaler, det var det som fick mig att börja med skådespeleri, säger han till VG.

Isak och Even utsågs i mars till årets tv-par i en omröstning av sajten E! Online.

Men nu lämnar Isak sin Even. Skådespelaren Tarjei Sandvik Moe, 18, ska istället hänga med Danny, Sandy, Rizzo och de andra i ”Grease”.

– Jag älskar musikaler, det var det som fick mig att börja med skådespeleri. Det har varit tydligt för mig att jag har lust att göra det under min karriär så det är roligt att det kom så här tidigt. Jag är överlycklig, säger Moe till VG.

Spelar en T-bird

När Grease sätts upp i Oslo med premiär i januari har han fått rollen som Doody, en av grabbarna i Dannys gäng, T-birds.

– Han och Roger är förlorarna i det coola gänget. När Doody är för sig själv på rummet är han en känslig kille, men när han är tillsammans med grabbarna ska han hävda sig, även om han inte riktigt klarar av den coolhet som Danny har naturligt. Det känns som en jättekul roll, säger Tarjei Sandvik Moe.

Går kvar i skolan

Inspelningarna av den sista säsongen av ”Skam” som just nu sänds på NRK och SVT, är snart över. Repetitionerna för ”Grease” drar i gång i höst.

– Jag tycker att det verkar helt sjukt att dansa och sjunga så mycket i ett sträck. Och så ska man komma ihåg att spela också. Så det blir kanske några joggingturer eller springa i trappor. Kanske, säger han till VG.

Samtidigt går Tarjei Sandvik Moe fortfarande i skolan och har precis gjort läsårets sista prov.

– Det går fint faktiskt. Nästa år ska jag ta alla ämnena plus italienska som eftermiddagskurs, säger han.

ANNONS