Politik och ispåsar på nattens Golden Globe

Minglade höggravid på röda mattan – skandaler att vänta under festen: ”Vet inte om Pitt kommer”

1 av 13 | Foto: MIKE BLAKE / TT
Octavia Spencer Ok. Det är långt ifrån glamouröst, röda mattan-klassiskt eller makalöst. Men det är vågat, elegant och ett statement. Inte bara är en svart kostym alltid supersnyggt men det här känns också som ett statement mot att kvinnor alltid ska dressa upp till tänderna och få mer uppmärksamhet för sin stil än för sin kompetens. Så. Applåder från mig. 3 plus
NÖJE

På med hjälmen, Trump.

Flera av hans öppna kritiker lär ta hem priser under nattens gala – och en av dem leder hela konkarongen.

– Detta blir det första och kanske enda party vi har 2017, säger Jimmy Fallon till Hollywood Reporter.

Galans programledare Jimmy Fallon satte tonen i fredags.

Då hintade han om riviga kängor på kommande president Donald Trumps bekostnad.

– Detta blir det första och kanske enda party vi har 2017, sa han till Hollywood Reporter och syftade på att mångmiljardären installeras i vita huset nästa vecka.

Redan i november drev ”Homeland”-stjärnan Damian Lewis, Golden globe-nominerad för BBC-serien ”Wolf hall”, när han jämförde filmgalor med det amerikanska röstningssystemet, som gjort Trump till vinnare även om Clinton hade fler röster.

– Filmen som får flest röster… vinner. Det är en lysande idé, sa han då.

Höggravid på röda mattan

Oddsen är även låga att politiskt frispråkiga Meryl Streep kommer ta tillfället i akt till Trump-kritik när hon mottog sitt hederspris i natt. I somras höll hon ett rungande hyllningstal till hans motståndare Hillary Clinton.

Men inför galan handlade det mer om handväskor, klänningar och frisyrer.

Stjärnor som ”Veeps” Julia Louis-Dreyfus och ”Game of thrones” Maisie Williams delade med sig av sina ansiktsbehandlingar på Instagram.

”This is us”-skådespelaren Chrissy Metz ramlade bara dagar innan galan och har suttit i rullstol med inflammerat knä inför galan – inför festen vårdade hon knäet med ispåsar.

På röda mattan minglade sedan nominerade och stilsäkra stjärnor som Naomie Harris, Michelle Williams och höggravida Natalie Portman.

”Vet inte om Pitt kommer”

Men alla stjärnors medverkan är inte garanterad.

Mest osäker är fortfarande Brad Pitts medverkan. Hans bolag har producerat det nominerade dramat ”Moonlight” och han borde således vara given. Men mitt uppe i den bittra skilsmässan från Angelina Jolie skyr han rampljuset som pesten.

– Det är olika besked varje dag. Allt beror på de senaste turerna i skriverierna., säger en av artistbokarna.

Det senaste och kanske märkligaste dramat är Ben Affleck. Han är klar som presentatör och prisutdelare.

På plats är också hans bror, Casey Affleck, 41, nominerad som bästa skådis för ”Manchester by the sea”.

Vägrar sitta med sin bror

Men Ben, 44, som har två Oscars i bagaget, vill inte sitta vid bordet med sin bror. Att Casey kan vinna sin första stora utmärkelse tycks inte spela någon roll.

Affleck har utan förklaring avböjt plats i salongen och tänker lägga benen på ryggen direkt han utfört lovat åtagande.

Med Leonardo DiCaprio har det varit lika märkligt. Under vägen mot galan stöttade han ivrigt sin kompis Jonah Hill, som är nominerad för ”War dogs”.

De första indikationerna tydde på att DiCaprio tänkte fortsätta på det inslagna spåret, något Hill intygat så sent som i veckan.

Arrangörerna har dock fått beskedet att Leo inte tänker stanna i salongen när han varit uppe på scenen.