Lill Lindfors: Roger Moore var förtjusande

Stjärnans död sörjs av svenska kändisarna

avAndreas Hansson, Louise Åström

1 av 3

Han spelade agent med rätt att döda.

Men privat jobbade Roger Moore hårt för välgörenhet.

– Han var en förtjusande person, en bra engagerad människa, säger Lill Lindfors till Nöjesbladet.

Lill Lindfors fick höra om Roger Moores död på eftermiddagen.

– Det är alltid overkligt och tråkigt när någon dör. Jag kände honom inte nära, vi har setts sporadiskt, säger hon till Nöjesbladet.

Hon blev ambassadör för UNICEF 1988 och han tre år senare. Ett arbete han kom in på via sin vän Audrey Hepburn. Moore har arbetat med många välgörenhetsprojekt och samlat in hundratals miljoner kronor, något han också fått utmärkelser för.

– Han var en förtjusande person, en bra engagerad människa. Han var verkligen engagerad i barnfrågorna, oerhört sympatisk, very brittish, gentleman. Han påminnde lite om Sven Bertil Taube som har samma eleganta hövlighet, säger hon.

Moore har bland annat arbetat för världens barn och med hiv/aids-frågor, skador efter landminor och jodbrist.

Lindfors har naturligtvis även följt honom även på filmduken.

– Jag gillade honom, han var en fantastisk skådespelare. James Bond förstås, men också hans komedier, han var en verkligt humoristisk människa.

”En av mina stora idoler”

Komikern Johan Glans är ett stort fan av Bondfilmerna. När Nöjesbladet nåt honom har han precis hört nyheten om Roger Moores död.

– Det är tråkigt att höra såklart. Han var en av mina idoler. Samtidigt så verkar han ju ha levt ett väldigt härligt och fantastiskt liv, säger han.

Glans såg sin första Bondfilm redan innan han hunnit fylla tio.

– Jag blev helt förtrollad av den. Folk har saker de fastnar för. En del gillar ”Sagan om ringen”, andra ”Tintin”. James Bond blev min grej, säger han och fortsätter:

– När jag började kolla på filmerna så var ju Moore James Bond. Han var ju den populäraste Bond utan tvekan och absolut en av de allra bästa.

Glans hann tyvärr aldrig träffa Moore, berättar han. När Moore var i Sverige för att signera sin självbiografi hade Glans fullt upp att repetera inför att han skulle leda Guldbaggegalan.

– Det är synd. Det störde mig att jag inte skulle få min bok signerad. Så jag skickade dit min fru. Hon fick stå i kö och har träffat Roger Moore. Så jag har hans autograf, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM