Nu kan du flytta in bland ”Barnen i Bullerbyn”

1 av 5 | Foto: FOTO: Husfoto Christian Henningsson

avAgnes Aronsson

NÖJE

Vill du bo i ett stycke kulturhistoria?

Nu finns alla chanser att flytta in i Astrid Lindgrens familjehem.

Mellangården från ”Barnen i Bullerbyn” är nämligen till salu.

Flera generationer av svenskar har läst Astrid Lindgrens böcker om barnen i Bullerbyn och i filmerna har vi fått följa Britta, Anna, Lisa, Lasse, Bosse, Olle och lilla Kerstin på alla möjliga olika äventyr.

Bullerbyn finns faktiskt på riktigt och är nu till salu hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Det heter egentligen Sevedstorp, och det är det mittersta av de tre husen som söker ny ägare. I den fiktiva världen är Mellangården hem åt Lisa, Lasse och Bosse.

Och här kan du dessutom bokstavligen gå i Astrid Lindgrens fotspår. Mycket av handlingen som utspelade sig på Mellangården är nämligen hennes egna minnen från barndomen, eftersom Astrid Lindgrens pappa Samuel August växte upp på gården.

Komplett med spegeldörrar, golvplank och spisar

Huset som har postorten Mariannelund är byggt på 1800-talet och är på 85 kvadratmeter. Det är väldigt vackert beläget med en fin trädgård. Torpet har tre rum och kök. Det kan hända att det krävs lite renovering, men det är ett mycket charmigt torp komplett med spegeldörrar, breda golvplank och spisar. På tomten finns även uthus med förrådsbodar, loft och matkällare.

Så vad behöver du betala om du vill bli ett av barnen i bullerbyn? Utropspriset ligger på 850 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM