Petra Mede om framtiden i ”Let’s dance”: Hoppas verkligen

Programledaren: ”Upp till kanalen”

Hon tog över programledarrollen efter att David Hellenius lett ”Let’s dance” i 15 år.

Nu hoppas Petra Mede på att få fortsätta.

– Det är kanalen som bestämmer om det blir fler säsonger, säger hon.

Petra Mede, 51, och David Lindgren, 39, har snart slutfört sin första säsong som programledare för TV4:s långkörare ”Let’s dance”.

Petra Mede säger till Aftonbladet att hon gärna vill fortsätta – om hon får bestämma.

– Det är kanalen som bestämmer om det blir fler säsonger, men jag skulle tycka att det vore jätteroligt, det har varit ett av mina absolut roligaste jobb, och också att få jobba med David. Så det hoppas jag verkligen.

Tar inte åt sig av kommentarer

Den nya programledarduon har fått både ris och ros av tittarna, och David Lindgren har tidigare sagt till Aftonbladet att han väljer att inte läsa kommentarer på andra plattformar än sin egen för att han tar åt sig för mycket.

Ett problem som Petra Mede inte har.

David Lindgren och Petra Mede.
David Lindgren och Petra Mede.

– Jag har en förmåga att inte ta åt mig så mycket om jag ska vara ärlig. Jag kör min egen grej. Det är viktigt vad jag själv tycker däremot. Det tycker jag faktiskt är lite viktigare för till syvende och sist så har man bara sig själv, och då får man försöka stå för det man själv gör. Tycke och smak kan ändras väldigt lätt från andra. Så det viktigaste är vad jag, David och de som gör programmet tycker.

Hon skrattar och säger:

– Frågar du vad jag tycker så tycker jag verkligen att det är en stor succé! Den som inte har sett mitt och Davids samspel har ju verkligen varit blinda, för det har ju varit enastående. Det menar jag verkligen.

”Följt slaviskt”

Petra Mede säger att det känns som att säsongen gått i raketfart.

– Det känns som att vi nyss startade. Det har varit så roligt. Jag har följt programmet ganska slaviskt i många år, men jag visste inte hur det var att vara i programmet och som programledare. Det har faktiskt varit ännu roligare än vad jag tänkt mig.

Nu utlovar hon en maxad final.

– Finalisterna nu tränar dygnet runt, det är verkligen elitnivå. Jag har tittat på en del av inslagen vi ska ha på lördag och det är väldigt berörande och utöver själva programmet är det naturligtvis även en väldigt personlig resa för de som tagit sig hela vägen till finalen.

”Let’s dance”-finalen sänds i TV4 och på TV4 Play lördag 20:00.

Filip Lamprecht och danspartner Linn Hegdal möter då Anis Don Demina och danspartnern Katja Luján Engelholm i kampen om vinsten och glasskon.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE