Benjamin Ingrosso: Var mer ensam än vad jag förstått

Tänker sommarprata om uppväxten: ”Så får de tycka om det eller inte”

Han hade tänkt prata om musiken – men Benjamin Ingrosso fick tänka om.

Istället kommer hans ”Sommar i P1” att handla om uppväxten.

– Hade jag inte gått till psykolog så hade nog det här sommarpratet inte kunnat bli av, säger han.

Benjamin Ingrosso, 23, är först ut av årets sommarpratare. På midsommardagen lördag 26 juni sänds hans avsnitt av ”Sommar i P1”.

– Jag tänkte att jag kanske är lite för ung för att ha nånting att berätta vid 23 års ålder, men så tänkte jag ändå att visst, jag är 23, men jag har hållit på sen jag var sju åtta år så jag tror ändå att jag har lite saker att berätta som kan vara intressant. Just det att jag har vuxit upp i nån slags bransch i så tidig ålder så har jag också upplevt väldigt mycket, säger han.

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Gått till psykolog i två år

Benjamin Ingrosso är först ut av årets sommarpratare
Benjamin Ingrosso är först ut av årets sommarpratare

Först hade han tänkt att sommarpratet skulle handla om hur han började skriva musik.

– Men sen har det landat i nåt annat som jag inte var beredd på att det skulle bli, så jag ser väldigt mycket fram emot det, men jag är lite nervös, säger han.

Vad landade det i?

– I nåt som jag inte har pratat så mycket om och som jag inte trott har påverkat mig, men som jag kanske har förstått nu att det har gjort det. Jag har gått till psykolog i två år och det har ju hjälpt mig. Hade jag inte gått till psykolog så hade nog det här sommarpratet inte kunnat bli av.

Vad är det som har påverkat dig?

– Mycket den här lilla killen som gick sin egen väg och som kanske inte... jag tror att... han var väl lite mer ensam än vad han förstod då. Jag var väldigt lillgammal som liten och tog på mig nån slags vuxenroll och nu när man blir äldre så hinner man komma ikapp och inse att shit, jag var bara nio år och kunde sitta själv ute på stan och käka lunch.

Började gråta

Han har inte hunnit spela in sitt sommarprat ännu, men provade att läsa delar av det för några dagar sen.

– Då kände jag att ”oj, varför börjar jag böla nu?”. Det kommer upp saker som jag vanligtvis inte tänkt på. För mig blir det en personlig resa. Om nån kan känna igen sig blir jag glad.

Han har inte låtit någon i familjen läsa manuset.

– Mina vänner och familj har inte superkoll på hur jag känt så det blir kul för dem att höra det ur min vinkel.

Är du orolig att de kommer bli berörda och få höra saker som de inte förstått om dig och som kommer skaka om dem?

– Jag hoppas det, säger han och skrattar.

– Jag tror det, men skulle jag aldrig hänga ut nån eller så där. Jag tror att det mest handlar om att jag pratar från mitt perspektiv. Jag hoppas och tror att många kan relatera. Jag talar från mitt hjärta. Så får de tycka om det eller inte, säger han.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE