Solliden

Solliden på Öland öppnar för konserter

Av: 

TT

Den nya konsertsatsningen "Solliden Sessions" får premiär i sommar vid Sollidens slott, i parken precis på gränsen till naturreservatet Slottskogen. Arkivbild.
Den nya konsertsatsningen "Solliden Sessions" får premiär i sommar vid Sollidens slott, i parken precis på gränsen till naturreservatet Slottskogen. Arkivbild.

NÖJE

Carola, Peter Jöback och Arvingarna är några av artisterna som ska uppträda i den nya konsertsatsningen Solliden Sessions i parken vid Sollidens slott på Öland.

Under sex veckor i sommar ska den lilla utomhusscenen vid serveringsstället Kaffetorpet tas i bruk och bjuda på visor, jazz, pop och schlager för en betalande allmänhet. Vanligen används scenen blygsamt.

– Det här är en idyllisk miljö och vi har länge funderat över hur vi skulle kunna aktivera scenen på ett bra sätt. För oss känns det så roligt att kunna bredda verksamheten i parken och erbjuda den här vackra kulturmiljön till fler, säger verksamhetschefen Carolina Thaysen.

Hon intygar att kungafamiljen är införstådd i och samtycker till konsertsatsningen, som är tänkt att bli ett återkommande sommarevenemang i parken.

Konsertarrangören Patrik Krall tycker att scenen och dess vackra omgivning är perfekt för konsertverksamhet. Med rådande restriktioner blir det 500 i publiken, när de släpper kan det bli totalt 800.

– Det blir en intim och nära känsla för publiken. Och artisterna är otroligt spelsugna, de har ju drabbats hårt under pandemin. För många av dem är det första gången de ställer sig på en scen sedan pandemin började, så det känns fantastiskt, säger Patrik Krall.

Konserter 2021:

3-4/7 Peter Jöback, 9/7 Lena Philipsson, 13/7 Carola, 15/7 Smith & Thell, 17/7 Hasse Andersson, 23/7 Bo Kaspers Orkester, 26/7 Lisa Nilsson, 30/7 Arvingarna, 3/8 Lill Lindfors, 4/8 Magnus Carlsson, 13/8 Magnus, Elisa och Marcos.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sanna Nielsen om karriärens godbitar

ÄMNEN I ARTIKELN

Solliden

Bo Kaspers Orkester

Smith & Thell

Lill Lindfors

Lena Philipsson

Lisa Nilsson

Magnus Carlsson