Claes Elfsberg

Claes Elfsberg orkar inte mer sorgeberättelser: ”Det blir för tungt”

Nyhetsankaret i ”Vinter i P1” om sin egen och andras sorg

Av: 

Rosanna Berg

NÖJE

Efter sin dokumentärserie om sorg har Claes Elfsberg fått ta del av många andras sorgeberättelser.

Det har till slut blivit för tungt för honom.

– Nu orkar jag nog inte med fler sorgeberättelser, åtminstone inte just nu, säger han i sitt ”Vinter i P1”.

Nyhetsankaret Claes Elfsbergs, 72, dotter Hanna dog 30 år gammal i cancer i februari 2018. För att försöka bearbeta och förstå sin sorg gjorde han dokumentärserien ”Sorgen och jag” i SVT. Nu berättar han i sitt ”Vinter i P1” om alla de sorgeberättelserna han har fått ta del av efter serien.

– Det är väldigt många som har hört av sig efter sorgeprogrammen, och det är jag naturligtvis tacksam för. Väldigt många av dessa hundratals människor som har hört av sig vill dela sin egen sorg med mig, säger han i programmet.

– Det handlar om tragiska och förfärliga berättelser om sjukdom och död, och jag har gråtit till många av breven och mejlen. Men, det måste sägas; nu orkar jag nog inte med fler sorgeberättelser, åtminstone inte just nu. Det blir helt enkelt för tungt, och jag känner att jag faller tillbaka in i de allra mörkaste vrårna av min egen sorg.

”Gå inte och bär på sorg alldeles ensam”

Han säger att eftersom han inte heller har ”någon som helst utbildning för att hjälpa obekanta människor igenom sorg”. Han uppmanar sina lyssnare att i stället söka professionell hjälp hos exempelvis en terapeut, eller ”att vända sig till en religiös församling, om man tillhör en sådan”.

– Är det för besvärligt med sorgen så sök hjälp. Gå framförallt inte och bär på sorg alldeles ensam, säger Claes Elfsberg.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Claes Elfsberg är värd i ”Vinter i P1” 2020.
Publisert:

LÄS VIDARE

Bianca i tårar över hatet: ”Mår verkligen inte bra”

ÄMNEN I ARTIKELN

Claes Elfsberg