Karl Fredrik på Österlen

Karl Fredrik om succén: Det är ju helt galet

Nu drar andra säsongen igång på Österlen

Av: 

Christina Nordh

”Karl Fredrik på Österlen” är tillbaka med en ny säsong.
”Karl Fredrik på Österlen” är tillbaka med en ny säsong.

NÖJE

HAGESTAD. Förra året gjorde ”Karl Fredrik på Österlen” braksuccé i tv.

I verkligheten blev det kaos – tusentals ville besöka gården och man tvingades snabbt införa tidsbokning.

Rapsen står hög och gul, kameran sveper över pilträdalléerna och huvudpersonen själv, Karl Fredrik Gustafsson, 34, strosar omkring iklädd morgonrock och med en kaffekopp i handen. Vi är tillbaka på Eklaholm för säsong två, den här gången blir det åtta avsnitt mot förra säsongens fyra. Runt en miljon tittare följde arbetet på den österlenska gården i premiärsäsongen.

– Det är ju helt galet, säger han.

Hemma i köket på 1600-talsgården minns Karl Fredrik hur överrumplade han och sambon Petter Kjellén, 38, blev förra året när antalet besökare fördubblades närapå över natten – detta trots pandemin.

– Vi trodde inte att vi skulle bli sådana kändisar över en natt. Vi har inte fattat att det är så, säger Karl Fredrik, som inte kan gå många steg innan han stoppas av kunder i butiken.

Tvingades anställa parkeringsvakter

Karl Fredrik och Petter hade byggt ut parkeringen för att kunna ta emot fler kunder och fixat bajamajor, men tvingades anställa parkeringsvakter innan Petters svåger kunde akutbygga ett tidsbokningssystem.

– Att det skulle komma mycket folk, det förstod vi, men att det skulle bli så galet mycket… Det var bilkö på landsvägen nästan ända bort till Borrby. Folk som inte kom in var upprörda, säger Petter.

– Ja, och de grät i bilen, för då hade de åkt från Göteborg, kanske för att uppleva Österlen, men vi var huvudattraktion. Men det var fullt.

I kvällens avsnitt anländer gårdens grand old lady, det 800-åriga olivträdet från Spanien – ett träd som Karl Fredrik räddade från att bli småflis när den gamla olivlunden skulle jämnas med marken för att bli bostadsområde.

Karl Fredrik med sitt 800-åriga olivträd.

Nu står trädet i centrum som sig bör, mitt på den kullerstensbelagda innergården. Och trots den ovanligt bistra skånska vintern, med ner till tolv minusgrader, har trädet klarat sig bra.

– Men vi har skyddat det och satt in extravärme, eftersom det var första vintern här, säger Karl Fredrik.

”Karl Fredrik på Österlen” sänds i TV4 klockan 21.00 på onsdagar.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Karl Fredrik om kändisskapet: Det är en kärlek som går till överdrift

ÄMNEN I ARTIKELN

Karl Fredrik på Österlen

Hagestad

Österlen

Karl Fredrik Gustafsson

TV4