Sjödin: ”Gick in i nån slags krishantering”

Deltagarna i ”Över Atlanten” blev sjösjuka så fort de lämnat land

De hade knappt lämnat hamnen när sjösjukan slog till.

I princip alla deltagarna i ”Över Atlanten” drabbades – och Agneta Sjödin fick leda krishanteringen.

– Jag trodde inte att alla skulle bli sjösjuka utom jag, direkt bara nån timme efter att vi hade lämnat hamnen, det kom som en liten chock, säger hon.

De seglar över Atlanten i Kanal 5:s nya serie. Viktor Frisk, Thomas Wassberg, Peter Magnusson, Anna Lindberg och Markus Aujalay hade knappt lämnat land förrän sjösjukan slog till. Agneta Sjödin var den enda som klarade sig.

– Jag trodde inte att alla skulle bli sjösjuka utom jag, direkt bara nån timme efter att vi hade lämnat hamnen, det kom som en liten chock, säger hon när Nöjesbladet träffar henne under Kanal 5:s höstpresentation.

– Jag klarade mig så jag gick in i nån sorts krishantering. Jag har aldrig varit sjösjuk, men det har man hört att det är fullständigt supervidrigt så att folk vill hoppa över bord i vissa situationer.

Tre kritiska dygn

Peter Magnusson, som är van seglare, bekräftar att även drabbades.

– Alla blev rätt sjösjuka inklusive jag. Jag har knappt varit sjösjuka innan, nån enstaka gång. Men ungefär en halvtimme efter att vi hade lagt ut blev alla sjösjuka och var väl mer eller mindre utslagna i tre fyra dagar. Det var rätt jobbigt för det tog rätt lång tid innan man kom in i matchen, säger han.

Agneta Sjödin berättar hur hon fick ta ansvar för matlagning och annat medan övriga deltagare antingen höll sig uppe på däck, eller i liggande ställningen inne i båten.

– Jag fixade i köket. Vi var ju fler på båten med teknik och så. Det blev att laga mat och fixa. tack och lov hade ju Markus Aujalay lagat lite mat som vi hade i frysen så det fanns där de tre första dygnen som var som mest kritiska, när folk inte klarade av att vara i båten. Då kunde jag koka pasta eller ris och värma på det, säger hon.

För de var helt ensamma ute på havet, utan följebåtar. Sjuklingarna fick göra så gott de kunde för att övervinna illamåendet.

– De var på däck eller så gick de bara rakt ner och la sig i båten, säger Agneta Sjödin.

”Över Atlanten” har premiär tisdag 20 augusti kl 21.00 på Kanal 5.

Publisert:

LÄS VIDARE