Succésiffror för Sanna och Allsången

Så många såg premiärprogrammet på Skansen

Publicerad 2019-06-26

Över 1,5 miljoner såg premiären av ”Allsång på Skansen” på tisdagskvällen.

Bara ett av förra årets program hade högre tittarsiffror.

– Jag tror att vädret spelar roll med hur folk tittar på tv på sommaren, framför allt med vår korta säsong, säger Per Rådelius.

Allsång på Skansen” firar 40-årsjubileum på SVT i år och efter premiärprogrammet kan Sanna Nielsen fira med succésiffror. Över 1,5 miljoner bänkade sig vid tv-apparaterna enligt officiella siffror från Mediemätning i Skandinavien AB, MMS.

Under förra årets säsong hade bara ett av de åtta avsnitten av ”Allsång på Skansen” fler tittare.

– Vi vill naturligtvis att så många som möjligt ska få se vårt program så vi pratar hela tiden om innehållet. Vi fokuserar på att göra ett brett och innehållsrikt program med superproffsig uppställning från alla håll. Bra låtar, bra artister, snyggt sammansatt, alla de bitarna pratar vi om, säger programmets projektledare Per Rådelius.

Han vill inte spekulera i exakt vad som fick tv-publiken att samlas just i går.

– Det är en hypotetisk fråga som är svår att svara på, men vi hade en bra tittning och det är vi glada för.

Under förra årets rekordsommar hade ”Allsång på Skansen” svårt att locka den stora publiken och SVT:s flaggskepp hade den lägsta genomsnittliga tittarsiffran under hela 2000-talet.

”Sanna är jätteviktig”

Hur tror du vädret påverkar?

– Min egen analys är att jag tror att vädret spelar roll med hur folk tittar på tv på sommaren, framför allt med vår korta säsong, säger Per Rådelius.

Hur viktig är Sanna Nielsen för att locka tittarna då?

– Sanna är naturligtvis jätteviktig. Programledaren är jätteviktig i alla program, hon är den som har dialogen med publiken på plats för att få till engagemanget och glädjen och när den finns på plats så uppstår den också i tv-rutan.

”Allsång på Skansen” sänds i SVT1 tisdagar 20.00. Nästa veckas gäster är Laleh, Owe Thörnqvist, Sandro Cavazza och Molly Hammar.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln