Ernst Kirchsteiger

Ernst Kirchsteigers plan för sönerna

Väntas ta över mångmiljonföretaget: ”Spännande att ha pojkarna så nära faktiskt”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Ernst Kirchsteiger plan: mångmiljonföretaget ska tas över av sönerna.

Tv-profilen hoppas att varumärket ”Ernst” lever vidare när han drar sig tillbaka.

– Det är egentligen det som är syftet med alltihop. Att bygga något som är varaktigt och skapar arbetstillfällen, säger han.

I sommar renoverar han en bondgård på Österlen i ”Sommar med Ernst”, men Kirchsteigers förnamn syns året om, på charkuteriprodukter, vin på Systembolaget och mängder av heminredningsprodukter, som glas, porslin och ljusstakar.

– Ernst är också min pappa, det är lite roligt faktiskt. När jag tänker på Ernst så kan jag ibland tänka att det är min far och han hade nog varit väldigt stolt över att se sitt namn. Så Ernst är jag, det är min far, det kan vara ett företag och det kan vara ett varumärke, säger Ernst Kirchsteiger, 61.

Pappan vore stolt

Han hoppas också att företaget och varumärket ”Ernst” ska leva vidare även efter att han själv dragit sig tillbaka.

– Det är egentligen det som är syftet med alltihop. Att bygga något som är varaktigt och skapar arbetstillfällen. Om pappa hade levt hade det nog varit vad han tyckt varit häftigast. Min tv-karriär tror jag inte... Han var arbetare på järnverket i Degerfors, att min person är med och skapar arbetstillfällen tror jag han skulle tycka var väldigt häftigt. Då skulle han ha sagt: ”Det trodde jag inte om dig, pöjk, att du skulle ordna nåt sånt”.

Samtidigt vill Ernst Kirchsteiger betona att han inte är ensam i företaget, som förra året hade tillgångar på närmare 15 miljoner kronor och gjorde en vinst på över 5 miljoner.

– Jag har så mycket duktigt folk runtomkring mig som vill det här också. Om man börjar stapla allt som görs, nu har jag precis släppt en bok, jag gör småländska korvar och jag gör allt möjligt, så kan man tänka att det måste vara en ”übermensch”, men vi är många som hjälps åt.

Jobbar tillsammans

I företaget Ernst Kirchsteiger AB jobbar också sönerna, Sebastian, 34, och Ludvig, 30, och planen är att de ska föra framgången vidare.

– Båda sönerna jobbar i företaget. Det är spännande att ha pojkarna så nära faktiskt. Vi pratas ju vid varje dag på det här sättet. Också att de sa att ”pappa, om vi börjar jobba ihop så kommer vi att ses och prata jätteofta”, då smälter man ju, säger Ernst och ler.

– Det har faktiskt gått jättebra, och de saker som måste diskuteras är jag väldigt glad över att de har dykt upp, för varje sån sak gör att vi kommer varandra närmre. Att ha en så levande relation till sina barn som när man jobbar tillsammans är en förmån.

”Sommar med Ernst” sänds torsdagar 20.00 i TV4.


ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Ernst Kirchsteigers okända mångmiljonsuccé i Europa

ÄMNEN I ARTIKELN

Ernst Kirchsteiger

TV4