Andreas Weise om uppväxten med Arne: ”Det var alltid frågor om min pappa”

Berättar om kampen med att hitta sig själv

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:

Andreas Weise vande sig tidigt vid att växa upp i skuggan av sin berömda pappa.

Nu berättar sångaren om hur det har kommit att påverka stora delar av hans liv.

– Det är klart att man kan gå tillbaka och vara irriterad, säger han.

Andreas Weise, 33, fick sitt stora genombrott i ”Idol” 2010.

Efter det har han gjort succé i några av våra största underhållningsprogram som bland annat ”Let’s dance”, ”Så ska det låta” och ”Stjärnornas stjärna”.

Men vägen dit har inte varit helt enkel och när sångaren på lördagen gästade P4 Extra valde han att tala ut om sin inte helt okomplicerade uppväxt.

– Det var alltid frågor om min pappa och vad han gjorde och hur han mådde, men ingen såg ju mig, säger han i programmet.

Svårt att hitta sin egen identitet

Han berättar även att pappa Arne Weises, 89, kändisskap har gjort det svårt för honom att hitta sin egen identitet – inte minst som artist.

– Jag var tvungen att kämpa och kämpa för att hitta mig själv.

1 av 4 | Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Andreas Weise gästar ”Allsång på Skansen” 2014 ihop med pappa Arne.

För Nöjesbladet utvecklar sångaren sitt resonemang.

– Jag tror att det här jag håller på med, det gör jag ju inte bara för att det är kul att vara artist, utan jag gör det ju också för att det är en del av att hitta sig själv, säger han.

”Man kan ju inte välja sina föräldrar”

Han står samtidigt fast vid att pappas kändisskap många gånger har satt käppar i hjulet för honom i jakten på att hitta sig själv.

– Det är klart att man kan gå tillbaka och vara irriterad, men man kan ju inte välja sina föräldrar. Det är väldigt svårt att göra det och jag har fått kämpa extra hårt för att hitta mig själv och bli min egen, säger han och fortsätter:

– I dag, när jag känner att jag faktiskt är det, så ser jag tillbaka och tänker att om jag hade vetat hur hårt det är att kämpa med det här namnet och den här identiteten – då vet jag inte om jag hade tyckt att det var värt det.

Hur ser relationen till din pappa ut i dagsläget?

– Han är så pass gammal nu så för mig är det jätteviktigt att ändå ha en god relation, och det är det för honom också. Han är ju på ålderdomshem nu och jag brukar hälsa på honom och så.

Nöjesbladet har sökt Arne Weise.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN