Meek Mill har fått sin dom – efter tio år

Av: 

TT

Meek Mill slipper fängelse i ett fall som pågått i över tio år.
Meek Mill slipper fängelse i ett fall som pågått i över tio år.

Rapparen Meek Mill har till slut fått sin slutgiltiga dom i ett tio år gammalt fall.

Han slipper fängelse efter att han förklarat sig skyldig till anklagelser om att ha burit vapen på öppen gata, skriver The Guardian.

Egentligen har Meek Mills fall gällt en vapen- och knarkdom från 2008, där Mill bröt mot sin skyddstillsyn 2017. Att han nu erkände sig skyldig till vapenbrott gör att han inte kommer att tillbringa mer tid i fängelse, då han redan suttit inspärrad i nästan två år.

2017 dömdes Meek Mill till fyra års fängelse för att ha brutit mot sin skyddstillsyn kopplad domen från 2008. Överträdelserna i sig, att han tagit ecstacy vid en videoinspelning och ett bråk i St Louis, resulterade inte i några domar.

Jay-Z reagerade

Det stränga straffet väckte starka känslor bland andra afroamerikanska kändisar och rapparen Jay-Z engagerade sig i fallet. Händelsen har fått stor uppmärksamhet i USA och anses av många vara typiskt för hur svarta amerikaner behandlas av rättssystemet.

Efter en massiv kampanj släpptes Meek Mill i mars 2018 mot borgen på order av högsta domstolen i Pennsylvania, som funnit trovärdighetsproblem i en polismans vittnesmål i den ursprungliga domen.

Robert Williams, som rapparen egentligen heter, hade då suttit inspärrad i fem månader.

– De senaste elva åren har varit mentalt och känslomässigt utmanande, men jag är lättad över att rättvisan har segrat, sade Mill i juli i år, då han beviljades ny rättegång.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN