”Doobidoo” stoppas – Kronér troligen smittad

”Det var bara att packa ihop”

Inspelningarna av det populära SVT-programmet ”Doobidoo” stoppas.

Programledaren Lasse Kronér misstänks ha corona.

– Alla symtom är som det står att coronaviruset utvecklar sig, säger han.

SVT stoppar inspelningarna av ”Doobidoo” efter att programledaren Lasse Kronér, 57, misstänks ha smittats av coronaviruset, något som GP var först att rapportera.

– Problemet är att jag vet inte, även om alla symtom är som det står att coronaviruset utvecklar sig, säger Kronér när Aftonbladet når honom över telefon.

Hosta och ont i lungorna

Han tar sig igenom samtalet hostandes.

– Det är svårt att veta i och med att jag inte har tagit några prover. Det får jag inte göra för att jag inte är i nån riskgrupp eftersom jag är så förbannat ung fortfarande, säger han med ett skratt.

Efter att ha hunnit spela in tre av den kommande säsongens program med publik och ytterligare ett utan publik kom symtomen för nio dagar sedan.

– Jag fick ganska hög feber och hosta, och framför allt är det lungorna man känner av. Jag satt där i telefonkö till 1177 tillsammans med 800 andra och den fantastiska kvinnan som jag fick prata med tyckte också att det lät som såna symtom, så jag har fått sätta mig i karantän här hemma för att inte riskera att smitta någon.

Vänner kommer med mat

Till sin hjälp har han goda vänner och sina bröder som hjälpt till med matleveranser.

– De ställer det i hissen och jag tar på mig handskar och har luva för ansiktet när jag hämtar det, jag sköter mig jättebra för att inte någon annan ska komma i kontakt med vad jag har råkat ut för.

Lasse Kronér betonar flera gånger att han inte kan vara helt säker på att det är just corona han drabbats av.

– Det kan vara en rejäl bonnförkylning. Men det är lungorna som gör att det känns mer än en influensa brukar göra. Det är mer av hänsyn till andra i och med att smittorisken är så stor som det är bättre att hålla sig hemma.

Nu håller han tummarna för att han ska vara frisk igen efter helgen så att inspelningarna av ”Doobidoo” kan återupptas.

– Ja, det vore ju tråkigt om det inte finns något att sända i höst. Vi hade en så bra säsong på gång. Självklart är ingen oersättlig men ”Doobidoo” är ju lite min bebis. Jag är på bättringsvägen så om ett par dagar är man på benen igen hoppas jag, säger Lasse Kronér.

SVT:s svar: ”Ser det som en paus”

Enligt SVT:s programchef i Göteborg, Christina Hill, beror pausen av programmet också på att de spelar in utan publik.

– Att Lasse Kronér möjligtvis har corona är inte hela anledningen. Vi har pausat eftersom att vi inte får ha publik heller, säger hon.

Hur blir det med programmet nu?

– Vi vet inte riktigt ännu. Vi avvaktar tills det känns säkert att börja spela in igen.

Ni har ju spelat in fyra program, skulle ni kunna sända dessa som en hel säsong?

– Vi hoppas på att få ihop fler. Annars skulle det bli en ganska kort säsong. Vi ser det här som en kort paus.

Publisert:

LÄS VIDARE