Mick Jagger,76, gör comeback på filmduken

Spelar konstsamlare: ”Erbjuds mycket skräp”

Mick Jagger är 76 men har inget emot dubbeljobb.
Mick Jagger är 76 men har inget emot dubbeljobb.

HOLLYWOOD. Mick Jagger tog klivet från filmvärlden 2001.

Men nu dyker den legendariske Rolling Stones-sångaren upp på vita duken igen.

Han spelar välbärgad konstsamlare i thrillern ”The burnt orange heresy”.

– Även om min rollfigur inte är med så mycket kände jag att det var något jag kunde göra något av, säger Jagger, 76, till USA Today.

Handlingen baseras på Charles Willefords roman från 1971. Den kretsar kring en konstkritiker på dekis (spelad av Claes Bang) som reser till en lyxvilla i Italien tillhörande en girig konstsamlare (Jagger).

Där erbjuder konstsamlaren konstkritikern möjligheten att intervju en skygg konstnär (Donald Sutherland) men bara på ett villkor – han måste stjäla ett konstverk från honom.

– Min rollfigur hotar och smörjer konstkritikern för att få vad han vill ha. Han är väldigt manipulativ och gör det för egen vinning, säger Jagger om filmen som spelades in 2018 men nu rullas ut på de amerikanska biograferna.

Rolling Stones.
Rolling Stones.

Från sent 60-tal till början av 2000-talet medverkade Jagger i ett dussintal film- och tv-projekt. Bland dem gangsterdramat ”Performance” på 1970-talet, ”Faerie tale theatre” på 1980-talet och scifi-thrillern ”Freejack” på 1990-talet. Men efter en roll mot Anjelica Huston  i ”The man from Elysian fields” 2001 försvann han från yrket.

– Jag önskar att jag hade gjort mycket mer, men film är en lustig bransch. Man får inte många intressanta saker. Man får massor av skärp som man kanske hade gjort om det vore det enda jobbet. Men jag har andra saker att göra, säger han till tidningen.

I maj återupptar Rolling Stones USA-turnén som tvingas ta paus när Jagger i fjol hjärtopererades.

– Jag mådde bra efteråt. Det var lätt att komma över. Jag ser fram emot nästa etapp.

Turnén pågår till mitten av juli.

Publisert:

LÄS VIDARE