Offret för ASAP-bråket: Drömmer mardrömmar

ASAP Rocky-rättegången: Kräver 140 000 i skadestånd

19-åringen ska ha misshandlats av världsstjärnan ASAP Rocky i centrala Stockholm. Nu lider han av ”mardrömmar” och ”blir rädd av spontana rörelser”.

Det menar hans målsägandebiträde, och yrkar att 19-åringen ska få ett skadestånd om nästan 140 000 kronor.

19-åringen ”har mardrömmar, han drömmer om att bli jagad, där han springer iväg och vaknar kallsvettig på nätterna”. Han blir ”rädd av spontana rörelser, om man närmar sig honom snabbt blir han rädd”, enligt en terapeut som samtalat med 19-åringen som är målsägande i ASAP Rocky-fallet.

19-åringen anses ”vara paranoid” och tror att han ”kommer bli dödad av gärningsmannen”.

Det framgår av nya handlingar som lämnats in till tingsrätten. 19-åringen vill ha nästan 140 000 kronor i skadestånd för bland annat sveda och värk, kränkning och ”utseendemässiga skadeföljder”.

”Händelsen kommer förfölja honom resten av livet”

19-åringen ”har utsatts för allvarlig misshandel. Gärningsmännen har visat stor hänsynslöshet och råhet. Även om skadorna är svåra, har NN klarat sig efter omständigheterna relativt bra”, skriver målsägandebiträdet, advokat Magnus Strömberg, i ett nytt dokument som lämnats in till tingsrätten.

Vidare går att läsa att ”försvårande är att misshandeln ägde rum på en plats där det fanns många vittnen. NN har upplevt det som särskilt kränkande att inför så många vittnen få utstå denna misshandel”.

Advokaten skriver vidare att 19-åringen ”påminns även av de bestående ärr han fått på bland annat underarmarna. Händelsen kommer förfölja honom resten av livet”.

I dag tisdag inleddes rättegången mot ASAP Rocky och hans två vänner, som har åtalats för att ha misshandlat 19-åringen den 30 juni – på öppen gata i Stockholm.

Under rättegången fick 19-åringen gå fram till domaren och visa upp skadorna på armarna.

ASAP Rocky och hans två vänner nekar till brott och menar att de agerade i självförsvar.

Rättegången ska även pågå under torsdagen och fredagen.


PODD Allt om rättegången mot ASAP Rocky – de viktigaste bevisen som kan fälla stjärnan

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om varför en krossad glasflaska och ett fåtal SMS kan avgöra ASAP Rockys framtid.  

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE