Paradise Hotel-finalen 2019

Här vinner Marcelo Peña ”Paradise hotel” 2019

Snuvar alla andra deltagare på prispengar: ”Kände mig väldigt ensam”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Han snuvade både sin partner och övriga deltagare på prispengarna.

Genom att kasta kulan på 500 000 kronor får Marcelo Peña hela prissumman själv – men det hade ett pris.

– Det var en av de hemskaste dagarna i mitt liv, jag satt och grät konstant till morgonen dagen efter när bussen kom, säger han.

”Paradise hotel”-finalen 2019 blev dramatisk.

Marcelo Peña, 29, och Erica Lindberg, 23, stod som slutgiltiga vinnare efter att motståndarparet Helen Ablatova, 23, och Adam Linard, 24, svikits av flera tidigare deltagare som de räknat på sin sida.

Och sen kom nästa tvist som snuvade övriga alla andra på vad de hoppats på, del i prispengarna.

Både Marcelo Peña och Erica Lindberg höll hårt i kulan medan sedelbuntarna radades upp av programledaren Rebecca Stella, 34. Inte förrän på den allra högsta nivån, 500 000 kronor valde Marcelo Peña att drämma glaskulan i marken.

Får hela prissumman själv

Det innebär att hans partner Erica Lindberg går helt lottlös ur tävlingen. Men också att övriga deltagare inte heller får några vinstpengar. Om Marcelo däremot hade valt att kasta kulan i marken på en lägre nivå så hade övriga deltagare fått dela på resterade belopp upp till den halva miljonen.

– Där och då tänkte jag ingenting, jag blev så jävla chockad. Så jag kände... Jag blev jättechockad för jag litade på Marcelo så mycket. Det är klart det är skittråkigt, säger Erica Lindberg.

– Men som jag har sagt hela tiden, jag har ändå vunnit. Jag är en vinnare fortfarande, sen att jag inte fick pengar, det är inte hela världen för det är inte allt.

”Kände mig inte som en vinnare”

För Marcelo hade det genom hela säsongen varit hans plan att kasta kulan på den högsta nivån.

– Jag var med för andra gången, första var det mer en cool upplevelse, ha kul och träffa nya vänner. Nu var jag med för att vinna. Jag hade den känslan från dag ett att jag ska bomba den på 500, säger han.

– Jag har ändå varit med i massa tv-program sedan 2012 med ”Big brother” och aldrig vunnit något, så det var på tiden. Jag trodde att Erica skulle kasta på 450, mitt hjärta har aldrig slagit så fort som då. Men jag kände att gör hon det så ska jag applådera henne för det hade varit bra spelat. Men jag är här för att vinna maxbelopp, jag håller kvar till 500. ”Ingen kommer ihåg en fegis”, kommer jag ihåg att jag sa.

Men taktiken hade ett pris. När Marcelo snuvat både sin partner och övriga deltagare på del i prispengarna lämnades han ensam kvar.

– Det var länge sen jag kände mig så liten i världen. Alla som röstat på oss ville ha pengar, men nu fick de ingenting. Jag såg allas blickar, hur besvikna de var. Jag sa det efteråt att jag kände mig inte som en vinnare, att det kändes hemskt, säger Marcelo.

Ska bjuda pappa på resa

– Sen direkt när allt släcktes så skulle produktionen packa ihop. De åker ju också hem dagen efter. Då stod jag där helt ensam. Det kändes inte som att nån kom fram och pratade med mig. Jag var helt solo, alla packade sina väskor. Jag kände mig väldigt ensam. Det var en av de hemskaste dagarna i mitt liv. jag satt och grät konstant till morgonen efter när bussen kom.

I finalavsnittet säger Marcelo Peña att han ska dela pengarna med deltagaren Jesper Bengtsson, 24, men sedan inspelningen har han tänkt om.

– Jag ska först och främst spara dem, för mycket kommer gå till skatten. Jag vill inte stå där sen och bli betalningsskyldig till staten. Men lite kan jag röra och då har jag sagt ända sen 2012 att om jag vinner så är drömmen att ta med pappa till Chile. Han har inte varit där på över 25 år, mina föräldrar har gjort så mycket för mig så nu är det dags att ge tillbaka. Sen vill jag renovera lägenheten också, säger han.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I tionde avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” avslöjar Linn hur länge inspelningarna egentligen pågår och Klara berättar om sammanbrottet efter att kamerorna slocknat.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal: Prova BookBeat gratis i en månad – klicka här!

BookBeat

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen ”Paradise hotel” 2019

ÄMNEN I ARTIKELN

Paradise Hotel-finalen 2019

Paradise hotel

Rebecca Stella

TV3