Han vill låna ut ”Farmen”-huset gratis till vårdpersonal

Ingen har nappat

Farmen 2019.
Farmen 2019.

Är du en av alla som slitit hårt inom vården under pandemin?

Då kan du få bo gratis på ”Farmen”-gården.

– Det är målat i år bara för att jag ville att det skulle vara lite fint, säger Niklas Tengdahl som äger gården.

Pandemin har resulterat i utarbetad vårdpersonal världen över. Nu vill Niklas Tengdahl låta dem bo gratis på sin gård vid Voxatorpsjön, norr om Gnosjö, något som Värnamo Nyheter var först med att rapportera om. Men det är inte vilken gård som helst, utan gården där ”Farmen” spelades in 2017 och 2018. Säsongerna är de som sedan sändes 2018 och 2019.

”Är inte klokt”

För Aftonbladet berättar Niklas Tengdahl hur han kom på idén att låna ut den till vårdpersonal.

– Jag hörde på radio att det var två kvinnor som sa att ”vi har jobbat så himla hårt här och vi vet inte längre om vi orkar med det här längre så vi överväger att sluta.” Och det tyckte jag lät hjärtskärande. Det är inte klokt. Vi behöver ju covid-sjuksköterskor hur mycket som helst och så är det några som slutar för att det har varit så tufft. Då tänkte jag att de kanske behöver lite semester och det kan de få här hos mig, säger han.

Ingen har nappat

Trots att en inbjudan har legat ute på intranätet för vårdpersonalen i trakten har ingen nappat på erbjudandet ännu.

– Det är inte rätt ställe att lägga ut saker på när folk har semester, speciellt inte om man vill nå många. Det är ju ingen som är inne där och kollar, säger Niklas Tengdahl.

Han är förvånad eftersom att det under inspelningarna av programmet kom hela busslaster bara för att titta på gården.

– Jag vet att det här stället var så eftertraktat då när inspelningarna av ”Farmen” var. Det kom folk varenda helg här och tittade.

Piffat upp ”Farmen”-gården

Under inspelningarna av ”Farmen” får deltagarna inte använda sig av elektricitet. Men det finns både el och rinnande vatten till köket för den som vill ha det. Dessutom har Niklas Tengdahl piffat upp gården lite extra just i år.

– Det är ju ett hus dränkt i Falu rödfärg och med vita knutar. Det är målat i år bara för att jag ville att det skulle vara lite fint, säger han.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN