Johanna Nordström ersätter Nour El Refai i ”Masked singer”

”Det gick väldigt fort, de hörde av sig på måndagen och inspelningen var på onsdagen”

Johanna Nordström tillsammans med resten av ”Masked singer”-panelen, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Pernilla Wahlgren.
Johanna Nordström tillsammans med resten av ”Masked singer”-panelen, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Pernilla Wahlgren.

Johanna Nordström ersätter Nour El Refai i ”Masked singer”.

Förra årets pulikfavorit i Draken-kostymen fick hoppa in när panelmedlemmen plötsligt blev sjuk.

– Jag tog på mig en ganska stor roll för att vara rätt dålig på svenska kändisar som inte är på Youtube, säger komikern.

Nour El Refai, 34, är inte med i veckans ”Masked singer”. När panelmedlemmen blev sjuk under inspelningen ringde TV4 till en av förra årets publikfavoriter i tävlingen, Draken, också känd som komikern Johanna Nordström, 26.

– Det var ett rätt oklart samtal och allt gick ganska fort. De hörde av sig på måndagen för att Nour hade blivit sjuk och inspelningen var på onsdagen. Jag sa: ”ja, absolut, jag kan väl komma”. Jag tog på mig en ganska stor roll för att vara rätt dålig på svenska kändisar som inte är på Youtube, jag kan ju ingen som håller på med sport eller så där, säger hon.

Johanna Nordström ersätter Nour El Refai i ”Masked singer” på grund av sjukdom.
Johanna Nordström ersätter Nour El Refai i ”Masked singer” på grund av sjukdom.

För oss som har fått se programmet i förväg känns det ändå som att du gissade på rätt bra.

– Jag försökte i alla fall. Men när man sitter bredvid Måns ligger man i lä. Han hinner såga 15 namn och jag fick nog bara ur mig ett. Och det går så fort med ledtrådarna. Det här känns som det svåraste jag har varit med om. Jag vet inte hur nöjd Nour är med min insats att försöka hjälpa henne, jag har inte vågat fråga henne. Men jag försökte mitt bästa, det var väldigt svårt att bli inkastad.

Föredrar panelen framför att sjunga

Var det en väldigt annorlunda känsla att sitta i panelen istället för att som förra året stå och sjunga som Draken?

– Ja, herregud. Jag sitter mycket hellre i panelen än står på scenen. Jag fick tillbaka alla känslor som att jag skulle ta på mig dräkten igen när jag kom till studion. Så det här var väldigt mycket skönare. Nu kanske inte alla i maskerna är lika rädda som jag var, men jag föredrar att sitta i panelen.

Du är ju så van vid att stå på scenen inför en publik, är det sången som får dig att känna så?

– Ja, annars har jag inte scenskräck över huvud taget. Men med sång är det så skört. Alla hör om det blir falskt. Om jag ska stå på scenen och prata så kan ju vad som helst hända, men om man går upp och sjunger så vet folk hur det ska låta. Så det är bara sången jag känner så med. Jag vet inte varför det har blivit så.

Ur ”Masked signer” 2021 när Draken blir av med sin mask...
Ur ”Masked signer” 2021 när Draken blir av med sin mask...
...och Johanna Nordström avslöjas.
...och Johanna Nordström avslöjas.
Publisert:

LÄS VIDARE