Film & tv

Skådespelaren Michael K Williams är död – blev 54 år

Hittades av sin systerson: ”Oöverstiglig förlust”

Av: 

Stina Dahlgren

Michael K Williams.
Michael K Williams.

NÖJE

Skådespelaren Michael K Williams är död.

Han hittades död i sin egen lägenhet, uppger New York Post.

Williams blev 54 år gammal.

Den amerikanska skådespelaren Michael K Williams är död, skriver tidningen New York Post. Han hittades död i sin egen lägenhet i New York under måndagen. Enligt källor till tidningen ska det ha varit Williams egen systerson som hittade honom.

I lägenheten fanns även vad tidningen kallar för narkotikatillbehör. Polisen misstänker därför att skådespelaren har dött av en överdos. Williams har flera gånger tidigare pratat öppet om sitt drogmissbruk. Hur länge skådespelaren legat död i lägenheten är oklart.

Dominic West och Michael K Williams ”The Wire”.

”Med djup sorg meddelar familjen att den Emmy-nominerade skådespelaren Michael Kenneth Williams är död. De ber om att få bli lämnade ifred medan de sörjer denna oöverstigliga förlust”, säger skådespelarens agent Marianna Shafran till Hollywood reporter.

Michael K. Williams blev 54 år gammal.

Dansade bakom Madonna

Michael K Williams är känd för sina roller i bland annat tv-serierna ”The Wire” och ”Boardwalk Empire” på HBO. Han har även medverkat i filmer som ”12 years a slave” och ”Robocop”.

Han började sin karriär som dansare bakom bland annat George Michael och Madonna. Men i början av 00-talet fick han sitt genombrott som skådespelare i ”The wire”.

Barack Obama har tidigare lyft fram Michael K Williams rollfigur Omar som sin favorit i ”The wire”, enligt CBS News.

Emmy-nominerad i år

Michael K Williams Emmynominerades för sin roll i miniserien ”When they see us” 2019 och tidigare även för sina insatser i ”The night of” och ”Bessie”. 

Just nu är han Emmy-nominerad i kategorin bästa manliga biroll i dramaserie. Han är nominerad för sin roll som Montrose Freeman i tv-serien ”Lovecraft Country”. Galan går av stapeln den 20 september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Michael K. Williams i "Lovecraft Country” som han är nominerad till en Emmy för. Galan går av stapeln senare i september.

Vänner och kollegor sörjer Michael K Williams:

Publisert:

LÄS VIDARE

På rundtur i Sopranos-land – när nya filmen har premiär i Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Film & tv

Michael K Williams

New York

The Wire

Robocop

HBO